Luonto ja retkeily

Luontopolut ja retkeilykohteet

Raahen infokartasta löytyy muun muassa hiihtolatuja, uimarantoja, luontopolkuja sekä niiden varrella ja saaristossa olevia laavu- ja nuotiopaikkoja sekä lintutorneja. Kohteita klikkaamalla saa lisätietoja.
Kaupungin ulkoilu- ja retkeilykohteet (infokartta)

Luontopolut

Fantin polku
Hummastinvaaran reitit
Iso-Kraaselin luontopolku
Mikonkarin luontopolku
Pitkänkarin polut ja Takaranta
Raahen Saaristo
Varvin luontopolku
Vihannin kinttupolut
Viitajärven luontopolku

Raahen kaupungin ulkoilu- ja retkeilykohteet kartalla


Läntisrannan virkistysalue

6d5398d3f9d2934a7d2460f516d0ab515c562c5a

 

 

 

 

Läntisranta sijaitsee kantatie 88 varrella, noin 5 km Vihannin kirkonkylästä Raahen suuntaan.

Läntisrannan luonto- ja perinnepolku sekä Myllykosken taukopaikka kutsuvat patikointiin vaihtelevassa metsä-, perinne- ja järvimaisemassa. Kuuden kilometrin pituinen merkitty reitti sopii kaikenikäisille. Havaintotaulut kertovat luonnosta ja paikallishistoriasta. Reitin varrella on Myllykosken taukopaikka, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon. Paluumatkalla polku sivuaa Särkikankaan kivirakan, kaksi tervahautaa ja syvävetisen kauniin Särkijärven.
Opastuksia aluella järjestää Läntisrannan kyläyhdistys. Kotisivu


Hummastinvaaran ulkoilureitistö

Hummastinvaaran ulkoilureitistö sijaitsee Pattijoen keskustan ja Hummastinjärven välisellä alueella, 8-tien pohjoispuolella. Valittavana on neljä eri mittaista reittiä (5, 10, 15 ja 25 km), jotka on merkitty maastoon värikoodein. Osalla matkaa myös hevosura. Talvisin reiteillä kulkee lumitilanteen salliessa hiihtolatu.

Pisimmän reitin läheisyydessä on kaksi kiviaineksen louhosaluetta, joissa tehdään satunnaisesti kallion räjäytyksiä. Räjäytyksistä ilmoitetaan etukäteen kuuluvin merkkiäänin. Räjäytyksistä ja louhinnasta ei aihaudu vaaraa reiteillä liikkuville, mutta louhosalueen läheisyydessä reittien ulkopuolella liikkumista tulee välttää.

Parkkipaikkojen tarkka osoite
Harakkamäki: Harakkamäentie 12, 92140 Pattijoki
Hummastinvaaran pysähdyspaikka: Moottoriradantie 3, 92140 Pattijoki
Sijainti kartalla

Ulkoilu- ja latureitistö
Kartta 1, kevytversio


Ispinänojan luontomatkailualue

Alueella majoitusmahdollisuus. Ryhmien virkistyspäiviä yrityksille ja kouluille, Varalammen pilkki- ja Romuperän varman kalan paikat, latvalinnun metsästystä ryhmille (5 hlö).
Matti Liimatainen puh. 040 745 1397


Lintutornit

Vihannin lintutorneille on viitoitus kantatieltä 88. Opastettuja linturetkiä tilauksesta: maaseutupalveluyrittäjä Raimo Pääkkö puh. 040 5835 883


Autiotupa Hukka ja Karhulaavu

Varaustupa Hukka

 

 

 

 

Lukkaroistenperällä Piehinkijoen varrella on Kangasaituun varaustupa Hukka ja Karhulaavu. Paikka soveltuu päiväretkeilyn lisäksi tilapäiseen yöpymiseen. Alueella ei ole kaivoa, joten juomavesi on tuotava tullessa. Jätehuolto toimii periaatteella ”mitä tuot, viet myös pois”.

Tiedustelut: Kalevi Lahtinen, puh. 044 5619 215


Huilamäki

Hulvattoman turvallinen Huilamäki sijaitsee Haapajoella, Raahesta 10 km etelään. Halfpipe, pulkkamäki, laskettelu ja grillikota. Mäen huipulla on Tuulen sielu -veistos. Puh. 0400 184 424