Mukaan Visit Raaheen

Uusi Visit Raahe tuo tarjolle matkailun kirjon Raahessa, Siikajoella ja Pyhjäjoella. Yhdessä tarjoamme laadukasta, informatiivista ja visuaalista sisältöä ja ennen kaikkea hyviä syitä tulla Raahen seudulle. 

Matkailutoimija – Varmista matkailupalvelusi näkyvyys Visit Raahe sivustolla

Kuka on matkailutoimija ja mikä on matkailupalvelu/-tuote? Matkailun toimiala koostuu värikkäästä joukosta yrityksiä, yhdistyksiä ja eri toimialoja. Perinteisesti matkailualaksi luettujen majoituksen-, ohjelma- ja ravitsemispalveluiden rinnalla siihen kuuluu myös vähittäiskauppaliikenne, luovien alojen kulttuuri- ja mediatuotanto ja designliikunta ja urheiluterveys- ja hyvinvointipalvelut sekä mm. ruokatuotanto

Miten mukaan Visit Raahe -sivuille

Varmista tuotteesi näkyvyys Visit Raahe sivustolla täyttämällä tämän linkin takana oleva lomake .Muista viimeistellä se Lähetä -painiketta klikkaamalla. Täytäthän lomakeen vaikka palvelusi on näkyvillä nykyisellä Visit Raahe, Visit Pyhäjoki tai muulla sivustolla. 

Miten kuvailla matkailutuotetta tai -palvelua

Mieti asiakastasi, matkailijaa. Minkä tarpeen SINUN tuotteesi täyttää? Minkä ongelman se ratkaisee? Mikä SINUN tuotevalikoimassasi on erityislaatuista ja erilaista nimenomaan matkailijaa ajatellen? Matkailijaksi tässä luetaan myös kaupukilaiset, kuntalaiset ja seutulaiset.

Kuvaile tarjontaasi sellaisilla sanoilla joiden saattelemana voisit kuvitella matkailijan (tai kenen tahansa) mielenkiinnon heräävän ja suuntaavan palvelusi äärelle ja liikkeeseesi ostoksille. Kuuluuko valikoimaasi esim. kattaus retkeilyvaatteita ja -välineitä retkelle saaristoon ja luontoon tai ehkä ihanat uima-asut ja muksuille rantalelut? Onko kenkäkaupassasi erityisen hieno nahkakenkäosasto, tai onko myymäläsi vaatetarjonta sellainen jonka voisit nostaa kuvailun kärkeen, otatko parhaat ammattilaismatkakuvat tarvittaessa vaikka rannalla, miten on merituulen tuivertamien hiusten hoidon kanssa, nekin tarvitsevat huomiota ja päähän lämpimät pipot. Löytyykö liikkeestäsi uniikit viemiset kotiin, vuokraatko auton tai pyörän matkailijan käyttöön, syödäkin pitää ja nukkua. Hyödyllistä on myös miettiä itseäsi matkailijana ja millaisiin kuvailuihin itse mahdollisesti matkoillasi kiinnittäisit huomiota.

Kuvat inspiraation herättäjinä

Liitä lomakkeeseen tietojesi lisäksi laadukkaita kuvia kohteestasi.  Alla muutamia  vinkkejä kuvaamiseen ja kuvien valintaan.

  Kuvan tarina

  Kuvilla kerromme Raahen seudusta  tavalla jotka myös paikalliset kokevat aidoiksi ja omiksi.  Kerromme oikeiden ihmisten tarinoita. Kuvissa on hyvä näkyä palvelun kohderyhmiin kuuluvia ihmisiä ja ihmisen tekemiä asioita  (Raahen seudun kohderyhmät: Luontomatkailija, Työmatkailija, Kulttuuri- ja tapahtumamatkailija, päiväkävijä). 
  Kuvissa korostuu Raikkaus, luonnollisuus ja uskottavuus ja ajankohtaisuus 

  • Ei mustavalkokuvia eikä ylikäsiteltyjä kuvia. Pyritään hyödyntämään luonnonvaloa. Ihmisiä ei viedä hassuihin ympäristöihin, ei vääristellä totuutta. Kuvan tulee kuvata tuottamaasi palvelua
  • Mallien pukeutumisessa pyritään luonnolliseen vaikutelmaan.
  • Ympäristökeskeisyys: onko ympäristöllä suuri rooli kuvassa?
  • Tilannekuvat: onko kuvan keskiössä selkeästi hetkellinen tilanne?
  • Elämäntyyli: edustaako kuva paikallista tai kohderyhmän elämäntyyliä?
  • Tarinallisuus: voisiko kuva kertoa itsessään tarinan?
  • Elämänmakuisuus: kuinka jokapäiväiseltä kuvan elementit vaikuttavat? 
  • Ovatko ihmiset näyttelijän vai  tavallisen henkilön näköisiä?
  • Kuvan visuaalinen voimakkuus: tapahtuuko kuvassa jotain poikkeuksellista, joka kiinnittää katsojan huomion?

  Kuvan tekninen laatu

  • Tekninen laatu: onko kuva teknisesti laadukas? 
  • Kuvan suunta: vaakakuva 
  • Kuvatiedoston nimen tulee kuvata kuvaa. Nimeen kirjoitetetaan optimoitavia avainsanoja alaviivalla erotettuna (ei siis välilyöntejä), kokonaan pienillä kirjaimilla ja ilman ääkkösiä. 

  Visit Raahe sivustolla maksuttomasti

  Raahen seudulla on käynnissä mittava matkailumarkkinoinnin kehittämistyö Veden äärellä – Raahen seudun matkailun kehittäminen hankkeen toimesta, jonka myötä tullaan määrittelemään mm. seudun matkailun markkinointia ja kehittämisen organisoituminen. Tässä vaiheessa verkkosivunäkyvyys Visit Raahe -sivustolla on toimijoille maksuton, tulevaisuudessa näkyvyyden kustannuksia voidaan tulla kattamaan esim. vuosittaisella osallistumismaksulla. 

  Tapahtumien ilmoittaminen 

  • Lisää tapahtumasi Kalevan tapahtumakalenteriin. Kalevan tapahtumakalenteri upotetaan suoraan Visit Raahe sivustolle ja siellä näkyvät uusien sivujen julkaisun myötä koko seudun ilmoitetut tapahtumat.
  • Kun luot tapahtuman Facebook-sivuillesi, lisää rinnakkaisjärjestäjäksi Visit Raahe. VisitRaahe ei ota vastuuta järjestelyistä tai tapahtumatiedon ylläpidosta, mutta tapahtumasi saa enemmän näkyvyyttä.

  Visit Raahe logo ja sen käyttäminen

  Raahen seudulla, Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella toimivat matkailutoimijat voivat käyttää Visit Raahe logoa omissa materiaaleissaan. Löydät logo-versiot Seutukunnan kuvapankista. 

  • Logo on Visit Raahen omaisuutta.
  • Logon ulkoasua (tekstiä, värejä, mittasuhteita, jne) ei saa millään tavalla muuttaa, eikä siihen saa liittää muita elementtejä.
  • Kaikkia Visit Raahen jakamia versioita saa käyttää huomoiden esim. taustan värit ja tummuuden.

  Veden äärellä - Raahen seudun matkailun kehittämisen hanke 

  Verkkosivu-uudistusta 2018-2019 toteutetaan osana Veden äärellä hanketta ja se liittyy hankkeen työpakettiin Raahen seudun matkailumarkkinoinnin kehittäminen.

  Hankkeen nimi: Veden äärellä – Raahen seudun vetovoimaisuuden lisääminen
  Toimintakausi: 1.4.2017 – 31.3.2020 
  Hankehallinnointi: Raahen seudun yrityspalvelut,
  Raahen seutukunta (Raahen kaupunki, Pyhäjoen kunta, Siikajoen kunta)
  Rahoittaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto EAKR

  EU_EAKR_FIVipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.png
  Pohjois-Pohjanmaan liitto   Raahen seudun yrityspalvelut

  Yhteys verkkosivuasioissa

  Verkkosivu-uudistusta koskevat kysymyksesi voit lähettää osoitteeseen terhi.etelainen [at] raahe.fi 
  Lisätietoja Veden äärellä -hankkeesta saat Facebook -sivuilta.