Elämyksiä Raahessa ryhmille

Raahe on monien mahdollisuuksien kaupunki myös ryhmämatkaajille: anna taiteen koskettaa, luonnon liikuttaa ja heittäydy kaupungin ja seudun historiallisten henkilötarinoiden saattelemaksi unohtumattomalle matkalle Raaheen.

Alla muutamia esimerkkejä ryhmille suunnatuista vaihtoehdoista. Ota yhteys suoraan mainittuun palveluntarjoajaan tai Raahen matkailuneuvontaan, päivänne räätälöidään tarpeidenne mukaiseksi. Hinnat alkaen ja voimassa toistaiseksi, oikeudet muutoksiin varataan.

Elämyksiä Raahessa kevät – kesä – syksy 2018

SEIKKAILUJEN SAARI
Saaristoristeily Iso-Kraaselin saareen, jossa oppaan ohjauksessa kierros luontopolulla sekä kurkistus vanhaan luotsitupaan. Lounaaksi nautitaan keitto tai riistapulla, nokipannukahvit tai muu menu sovitusti. Seikkailuradalla päästään toiminnan makuun esimerkiksi näiden lajien myötä: kirveenheitto, vesistön ylitys rinkkalautalla, nuotion sytytys, jousiammunta vastakaarijousilla, loukkaantuneen pelastaminen.
Kesto 6 h Ryhmän koko 6 – 34
Saatavilla touko-lokakuussa 
Hinta alk. 115 € / hlö
Varaukset Botnia Outdoor puh 050 370 7111
info@botniaoutdoor.fi https://botniaoutdoor.fi/

PAATILLA ISO-KRAASELIN SAAREEN retkelle tai yöpymään
Saaristoristeily kalastajaveneillä Iso-Kraaselin saareen. Tutustuminen 1852 rakennettuihin luotsitupaan ja pookiin sekä itse saareen luontopolkua kiertäen. Makkarat paistetaan nuotiolla. Tarjolla myös nokipannukahvit tai mehu. Iso-Kraaselin pooki on se pooki jonka stongaan nostettiin flagu merkiksi raahelaisen laivan lipumisesta kohti kotisatamaa usein vuosienkin merimatkoilta. Pooki flakkaa!
Kesto 4 h Ryhmän koko 6 – 34
Saatavilla touko-lokakuussa
Hinta alk 70 € / hlö TAI
Kesto 1 vrk Retki sisältää majoituksen luotsituvassa ja purjevajoissa (max 14 hlöä), saunan, päivällisen, ilta- ja aamupalan sekä lounaan.
Hinta alk 140 € / hlö. Lisämaksusta liinavaatteet 10 € / hlö.
Varaukset MeriRaahe puh 050 434 6340 
jouni(at)meriraahe.fi www.meriraahe.fi

ELÄMÄÄ LANGIN KAUPPAHUONEELLA
Langin Kauppahuoneen rouva tai patruuni kertoo kauppahuoneen värikkäästä historiasta ja elämänmenosta 1800-luvun Raahessa. Voit tilata opastuksen yhteyteen myös kahvitteluhetken tai lounaan seisovasta pöydästä.
Kesto 30 minuuttia (opastus)
Saatavilla ympäri vuoden
Hinta alk 45 € /1-20 hlön ryhmä. Kysy tarjous isommille ryhmille. Lounas ma – la 9,90 € / hlö ja su 15,90 € / hlö
Varaukset: Langin Kauppahuone puh 044 240 2481
info(at)langinkauppahuone.fi www.langinkauppahuone.fi

MUSEOITA JA MAMSELLEJA
Tutustu vaiherikkaaseen Raahen historiaan kahdessa aivan erikoislaatuisessa museossa. Retki sisältää opastetut kierrokset Pakkahuoneen ja Kruunumakasiinin museoihin. Pakkahuoneen museo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa, vuonna 1848 rakennetussa kaupungin tulli- ja pakkahuoneessa, jossa toimi aikoinaan myös merimieshuone. Pakkahuoneen runsaudesta löydät joka käyntikerralla jotain uutta.
Tiilinen kruunumakasiini valmistui vuonna 1852 viljavarastoksi. Nykyisellään makasiini on mm. maailman vanhimman sukelluspuvun, Wanhan Herran, koti. Museoiden vaihdon välissä vaihtoehtoisesti joko kahvitus tai lounas.
Kesto 3 h Ryhmän koko 20 – 50
Saatavilla ma – la
Hinta alk. kahvituksella 19 € / hlö, lounaalla 25 € / hlö
Varaukset: Langin Kauppahuone puh 044 240 2481
info(at)langinkauppahuone.fi www.langinkauppahuone.fi

TAIDEPAJOJEN TYÖTÄ JA TAIKAA
Retkeen sisältyy vanhan valimon, Raahen Taitopajan esittely ja työnäytös – täällä valmistuvat myös Raahe-koirat, sekä esittely taidegrafiikan Pajagalleriassa, pittoreskissa Lapaluodossa. Raahen Taitopajalla tehdään tänäänkin perinteistä metallivalua permantokaavaamalla, kuin myös perinne- ja lasihimmeleitä, lasitöitä ja kynttilänvalua. Molemmissa pajoissa on myös myymälät. Pajaesittelyjen välissä opastettu kiertoajelu Raahessa ja lounas Raahen Hovissa tai Langin Kauppahuoneella.
Kesto 4 h Ryhmän koko 20 – 30
Saatavilla ympäri vuoden ma – la
Hinta alk. 30 € / hlö
Varaukset: Langin Kauppahuone puh 044 240 2481
info(at)langinkauppahuone.fi www.langinkauppahuone.fi

AIKAMATKA PURJELAIVOJEN KULTA-AIKAAN
Vietä hetki merikapteenin saappaissa. Retki sisältää opastuksen Wanhassa Raahessa, leivoskahvit Langin Kauppahuoneella sekä venematkan Raahen saaristoon. Merikapteeni Janne Byströmin elämäntarinan kautta tutustumme Raahen rikkaaseen merikaupunkihistoriaan.
Kesto 2,5 h Ryhmän koko 5 – 30 hlö
Saatavilla touko-elokuussa
Hinta alk. 77 € / hlö
Varaukset Langin Kauppahuone puh 044 240 2481 
info(at)langinkauppahuone.fi www.langinkauppahuone.fi

PRINT PRINT TAIDETUOKIOT 1-3
Vapauta taiteilijasinäsi ja tule tutustumaan Pajagalleriaan. Pajalla voit kokeilla taidekuvien vedostamista grafiikanpajan puupiirroslaatoilta tai itse tekemältäsi kuivaneulalaatalta. Valittavanasi on kestoiltaan eripituisia ja sisällöltään erilaisia työpajoja. Taiteilun lomassa nautimme virvokkeita. Tilauksesta saat myös muut tarjoilut.
Kesto 2 – 3 h / 4 – 5 h / 5 – 6 h Ryhmän koko 4 – 10 hlö
Saatavilla vuoden ympäri
Hinnat alk. 65 € hlö / 80 € hlö / 95 € hlö
Varaukset Taidegraafikko Juha Laakso puh 040 551 8605
juha.laakso(at)kotinet.com

RÖYSSYRETKELLE PERÄMERELLE
Meriretki ulkosaaristoon Klupujen, Kivipertun, Ämpärin ja Ulkolettojen matalikoille, jonne keväisin yleensä syntyvät ne näyttävimmät röyssyt eli röysit eli ahtojäävuoret. Röyssyillä nautitaan laivakahveista ja maisemista. Näillä paikoin on myös mainiot mahdollisuudet niin harmaahylkeiden eli hallien, kuin merikotkienkin bongaukseen. Havaintoja on tehty myös Itämerennorpista. Kiikarit ja kamerat siis kannatta varata mukaan.
Kesto 3 h Ryhmän koko 6 – 34 (käytössä kolme alusta)
Saatavilla 11.4. ja 12.4.2018 / tilauksesta toukokuun puoliväliin asti
Hinta alk. 45 €/hlö
Varaukset MeriRaahe puh 050 434 6340 
jouni(at)meriraahe.fi www.meriraahe.fi

TEATTERIMATKALLE RAAHEEN
Idyllinen Wanha Raahe ryyditettynä Raahen Teatterin esityksellä. Raahen Teatteri ihan Wanhan Raahen sydämessä. Päivään sisältyy ruokailu Raahen Hovissa tai Langin Kauppahuoneella, opastettu kävelykierros Wanhaan Raaheen, yhteen Suomen parhaiten säilyneistä puukaupunginosista tai kiertoajelu bussillanne sekä kahvit teatterilla ennen esitystä. 
Kesto 6 h Ryhmän koko 20 – 50
Saatavilla esityspäivinä 
Hinta alk. 45 € / hlö
Varaukset: Langin Kauppahuone puh 044 240 2481
info(at)langinkauppahuone.fi www.langinkauppahuone.fi

RAAHEN MATKAILUNEUVONTA
Brahenkatu 10, FIN-92100 Raahe
Tel. +358 44 439 3240
matkailu (at) raahe.fi