Opaspalvelut

Opastukset Raahen Matkailuoppaat

Raahen Matkailuoppaiden opastusvalikoimassa löytyvät mm. kävelykierros Wanhassa Raahessa, Hautausmaakierros, sekä suuren suosion saanut Kummituksia ja kummajaisia teemakierros. Joulun Aika, Pihakierros, Soveliuksen pyykkipäivä ja Kirjailijakierros vievät sinut oppaaj johdolla sinut raahelaisuuden ytimeen. Oppaan voit tilata myös linja-autokierroksille. Kierrokset räätälöidään toiveidesi mukaan. Opastuspalkkion laskuttaa opas.

Opastuskielet 

suomi, englanti, italia, ruotsi ja venäjä

Raahen Matkailuoppaiden kesän 2018 opastetut kierrokset

Pekanpäivien aikaan 
Ke 27.6. klo 18.00 Wanhan Kaupungin Väkeä -kierros. Lähtö Myhrbergin puistosta. Liput myydään ennakkoon Kauppaporvarin lipunmyynnistä.
To 28.6. klo 18.00 Raahe 1918 -kierros. Lähtö Keskuskoulun meren puoleiselta sivustalta (Palokunnankatu 20). Liput myydään ennakkoon Kauppaporvarin lipunmyynnistä.
Su 1.7. klo 13.00 SSAB ja kaupunkikierros. Lähtö Raahen linja-autoasemalta (Fellmannin puistokatu 29). Liput myydään linja-autosta.
Su 1.7. klo 16.00 Pihakierros. Lähtö Myhrbergin puistosta. Liput myydään ennakkoon Kauppaporvarin lipunmyynnistä.

Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivien aikaan 
La 14.7. klo 12.00 Soveliuksen pyykkipäivä (lapsille). Liput myydään ennakkoon Kauppaporvarin lipunmyynnistä.
La 14.7. klo 14.00 ja 15.30 Wanhan Kaupungin Väkeä -kierros. Lähtö Myrhbergin puistosta. Liput myydään ennakkoon Kauppaporvarin lipunmyynnistä.

Hautausmaakierrokset 
Sunnuntaisin 1.7.,29.7. ja 19.8. klo 18.30. Lähtö Haaralan hautausmaan vanhalta portilta (Kappelintie 4). Vapaa pääsy.

Wanha Raahe -kierrokset
Tiistaisin 3.7.-31.7. klo 17.00. Lähtö Myhrbergin puistosta. Vapaa pääsy.

Taiteiden yössä
Pe 17.8. klo 20.00 Kummituksia ja kummajaisia -kierros. Lähtö Myhrbergin puistosta. Vapaa pääsy.

Raahen Kirjamessuilla
La 8.9. klo 17.00 Kirjailijakierros. Lähtö Myhrbergin puistosta. Vapaa pääsy.

Yhdistyksen kotisivut: www.raahenmatkailuoppaat.fi
www.facebook.com/raahenmatkailuoppaat
www.instagram.com/raahenmatkailuoppaat/
twitter.com/raahenoppaat

Varaukset puhelimitse 044 754 4419 tai sähköpostilla  opaspalvelut@raahenmatkailuoppaat.fi 
Varauksia hoitaa Jaakko Simomaa.


Digitaalinen ääniopas Glopas

Lataa älypuhelimeesi digitaalinen oppaasi Raaheen. Glopas on saatavilla Android ja IOS -laitteisiin järjestelmien omista sovelluskaupoista.  

 

Raahen saariston kierroksella opastuspisteitä sijaitsee veneilijöitä ja melojia ajatellen saarten lisäksi myös meressä, reittien ja väylien varrella. Retkeilijät saavat tietoa Raahen saaristosta sekä vastuullisesta retkeilystä. Paikallinen merenkulun historia, kalastus ja hylkeenpyynti kulkevat luontevasti opastuksissa mukana. Nyt myös enlanniksi! Available also in English!

Wanhan Raahen opastussisältöä ovat olleet luomassa Raahen Matkailuoppaat ry. ja Raahen Museo yhteistyössä Raahen kaupungin markkinointitiimin kanssa. Wanhan Raahen kierros vie kulkijan purjelaivojen kulta-aikaan ja sen kiehtoviin henkilötarinoihin. Nyt myös enlanniksi! Available also in English!

Raahessa joulunodotukseen kuulu Wanhan Raahen joulukalenteri, jota varten vanhassa kaupunginosassa asuvat tai kauppaansa pitävät koristelevat yhden ikkunoistaan kalenteriluukuksi. Tämä kokoelma tulee myös kuultavaksi joulukuun 1. päivä alkaen.

Älypuhelin siis taskuun ja nappikuulokkeet korviin. Glopas käynnistyy automaattisesti, kun lähestyt kohdetta. Voit itse keskittyä maisemien ihailuun opastusta kuunnellen, kävelystä ja vesillä liikkumisesta nauttien. Sovelluksen lataaminen ja opastussisältö on maksutonta.

Lataa Glopas -esite/juliste täältä pdf
Lisätietoja Glopas-sovelluksesta >>