Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät – Merellinen tapahtuma Raahessa

Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät – tapahtuma järjestetään jälleen Raahessa 12.-13.7.2019! Tapahtuma on noussut yhdeksi Raahen kesän odotetuimmaksi tapahtumaksi, eikä tarjonta jätä kylmäksi tulevanakaan vuonna!

Komerssin vanhanajan markkinat henkii purjelaivakauden 1800-luvun ajan tunnelmaa torimyyjien asuja ja käsitehtyjä tuotteita myöten. Merellisen ohjelman laajuus on päätähuimaavan monipuolinen. Luvassa on jälleen hauskaa toimintaa koko perheelle niin maalla kuin merelläkin!

Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy. Merellinen Raahe kannattaa tulla kokemaan kauempaakin! Navigoi tapahtumapaikalle osoitteella Rantakatu 37 (Rantatori) ja tule viettämään merellinen viikonloppu keskellä kauneinta suvea. Rantatorin lisäksi ohjelmaa on myös mm. Pikkulahdella (Musta 14).

INFO TAPAHTUMÄKÄVIJÖILLE


Tapahtuman järjestää RAAHEN KAUPUNKI, Hanketoiminta ja kehittäminen 


Hauskaa koko perheelle maalla ja merellä!

kompassi_sinappiPooki Flakkaa – Raahen Meripäivät starttaa pe 13.7. klo 17 – 22 Meripäivien etkoilla. Osa torimyyjistä kauppaa jo tuotteitaan kesäillan laskeutuessa idylliseen Museonrantaan. Musiikillista menoa tanssiteltalla ja etkojen jälkeen Kahvila Ruiskuhuoneella.

Varsinainen tapahtuma-aika on la 14.7. ja su 15.7. klo 10 – 16. Lauantain päätapahtuma on Valtakunnalliset Meripelastustaitokilpailut (lisätiedot linkissä). Koko viikonlopun Museonrannassa Komerssin vanhanajan Markkinat sekä merellistä tekemistä ja koettavaa koko perheelle.

Mukana mm. pienille ja vähän isommillekin merirosvoille on hurjan hauskoja tehtäviä tarjoava Pikkukipparin merirosvoseikkailurata. Tutut Lalli Laivakissa sekä tänä vuonna nimen saava Laivarotta ovat myös mukana menossa!

TUTUSTU OHJELMATARJONTAAN TÄSTÄ


Infoa markkinamyyjille – Ilmoittaudu mukaan!

kiikari_sinappiKomerssin vanhanajan markkinat Raahen Rantatorilla, Rantakatu 37, 92100 Raahe

Tapahtuman ajankohta 

Etkot
pe 13.7. klo 17 – 22. Huom! pe myyntiaika sisältyy kahden päivän hintaan!

Varsinainen myyntiaika
la 14.7. klo 10 – 16
su 15.7. klo 10 – 16

Komerssin vanhanajan Markkinoilla myytävien tuotteiden tulee soveltua 1800-luvun lopun henkeen. Tärkeimpänä sääntönä voidaan pitää, että tuote olisi voinut olla valmistettavissa tuohon aikaan. Etsimme myyntiin erityisesti käsityönä valmistettuja käyttö- ja koriste-esineitä, vaatteita, leluja, elintarvikkeita jne. 

Katso lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.


Pooki Flakkaa – Mereltä Raaheen

Näin kuultiin muuanna kesäpäivänä huudettavan pienessä Raahessa, kellotapulista vai mistä lienee ääni ensin lähtenyt. Ja suuri humaus kävi yli koko kaupungin. – Pooki flakkaa… pooki flakkaa… pooki flakkaa! kiiri iloiten kadulta kadulle, lensi avonaisesta ikkunasta ja hypähteli yli aidan pihamaalta toiselle pihalle. Kuin suuren iloisen juhla-aaton henki puhaltui koko kaupunkiin, Katinhäntää, Nätterporia ja Paavonperän mäkeä myöten. Kansa kiirehti kaduille, juoksi rantaankin: – Flakkaako pooki? (Samuli Paulaharju, Wanha Raahe)laivakuvake_visitraahe

Pookin flakkaaminen tarkoitti siis sitä että Iso-Kraaselin saaressa sijaitsevan pookin eli valaisemattoman majakan lipputankoon (stångiin) vedettiin lippu (flagu) merkiksi siitä että raahelainen laiva oli lipumassa kotisatamaan … tästä alkoi lukuisien tapahtumien sarja. Tämän päivän vesilläliikkujat ovat vähintään yhtä ilolla tervehdittyjä ja Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät toivottaa vesilläliikkujat, veneilijät, purjehtijat, melojat lämpimästi tervetulleiksi, läheltä ja kaukaa.

Raahen saaristo -sivusto VisitRaahessa
Saaristokartta
Vierassatamat


Yhteistyökumppanit – Tule mukaan tekemään tapahtumaan!

ankkuri_sinappiPooki Flakkaa – Raahen Meripäivät 2018 -tapahtumaan on jälleen ilmoittautunut mukaan runsas joukko perämeren rannikon merellisiä toimijoita. Halutessasi yhdistyksesi tai yrityksesi kanssa mukaan toimintaa niin ota yhteyttä Meripäivien toimistoon, p. 040 130 3889 tai 040 135 7025.

Tervetuloa joukkoon!


Mukaan rakentamaan Meripäiviä?

Haluaisitko tulla mukaan toteuttamaan Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät -tapahtumaa? Etsimme innokkaita talkoolaisia mukaan tapahtuma-ajalle 13.- 15.7. Järjestäjä tarjoaa talkoolaisille ruuan ja kahvit, sekä mahdollisuudet osallistua staffpassilla Kuningasidean keikalle (K-18) la 14.7.

Lue lisää >>


Komersseja ja sjömanneja

sekstantti_sinappi_osaRaahen alueella on pitkät merenkulun perinteet. Kauppaa on käyty, laivoja rakennettu ja kaloja narrattu jo satoja, jopa tuhansia vuosia. Mutta milloin Raahesta tulikaan Raahe? Mikä on kraaseli? Entäpä varvi? Keitä olivat Komerssit ja mitä tarkoittaa pookin flakkaaminen? 

 Lue lisää >>


Meripäivät somessa

Aiheeseen liittyvä kuva 
Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät 
Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät 2018 -tapahtumasivu
VisitRaahe

Aiheeseen liittyvä kuva 
@Pooki Flakkaa Raahen Meripäivät
#pookiflakkaa
#raahenmeripäivät
#visitraahe


Yhteistyössä mukana Radio Pooki

Kuuntele Meripäivien tunnelmat Radio Pookista pe 13.7. – la 14.7.