Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät

 

Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät järjestetään jälleen 13.-15.7.2018! Komerssin vanhanajan markkinat henkii purjelaivakauden 1800-luvun ajan tunnelmaa torimyyjien asuja ja käsitehtyjä tuotteita myöten. Merellisen ohjelman laajuus on päätähuimaavan monipuolinen. Luvassa on jälleen hauskaa toimintaa koko perheelle niin maalla kuin merelläkin! Päätapahtumamme on tänä vuonna lauantaina 14.7. järjestettävät Valtakunnalliset Meripelastustaitokilpailut .

Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät on noussut edellisen kolmen vuoden aikana yhdeksi Raahen kesän odotetuimmaksi tapahtumaksi. Yleisöllä on tapahtuma-alueelle vapaa pääsy! Merellinen Raahe kannattaa tulla kokemaan kauempaakin!


Tapahtuman järjestää RAAHEN KAUPUNKI, Hanketoiminta ja kehittäminen 


Hauskaa koko perheelle maalla ja merellä!

kompassi_sinappiKuningasidea Meripäiväklubilla la 14.7. klo 21!

Mm. Enemmän duoo ku sooloo ja Pohjolan tuulet -hiteistään tunnettu Kuningasidea on tämän vuoden Meripäiväklubi-artisti! Isoja popmelodioita ja rytmimusiikin riemua on luvassa Kahvila Ruiskuhuoneella lauantaina 14.7. osana Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät -tapahtumaa.

Liput ennakkomyynnissä Raahesalin lipunmyynnissä NYT! Varaa omasi:https://ticket.raahe.fi/ticketraahe/

Päivitämme sivuja sitä mukaa, kun ohjelma varmistuu. Purjehdithan sivuillemme siis takaisin uudelleen!


Infoa markkinamyyjille – Ilmoittaudu mukaan!

kiikari_sinappiKomerssin vanhanajan markkinat Raahen Rantatorilla, Rantakatu 37, 92100 Raahe

Tapahtuman ajankohta 

Etkot
pe 13.7. klo 17-22. Huom! pe myyntiaika sisältyy kahden päivän hintaan!

Varsinainen myyntiaika
la 14.7. klo 10-16
su 15.7. klo 10-16

Komerssin vanhanajan Markkinoilla myytävien tuotteiden tulee soveltua 1800-luvun lopun henkeen. Tärkeimpänä sääntönä voidaan pitää, että tuote olisi voinut olla valmistettavissa tuohon aikaan. Etsimme myyntiin erityisesti käsityönä valmistettuja käyttö- ja koriste-esineitä, vaatteita, leluja, elintarvikkeita jne. 

Katso lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.


Pooki Flakkaa – Mereltä Raaheen

Näin kuultiin muuanna kesäpäivänä huudettavan pienessä Raahessa, kellotapulista vai mistä lienee ääni ensin lähtenyt. Ja suuri humaus kävi yli koko kaupungin. – Pooki flakkaa… pooki flakkaa… pooki flakkaa! kiiri iloiten kadulta kadulle, lensi avonaisesta ikkunasta ja hypähteli yli aidan pihamaalta toiselle pihalle. Kuin suuren iloisen juhla-aaton henki puhaltui koko kaupunkiin, Katinhäntää, Nätterporia ja Paavonperän mäkeä myöten. Kansa kiirehti kaduille, juoksi rantaankin: – Flakkaako pooki? (Samuli Paulaharju, Wanha Raahe)laivakuvake_visitraahe

Pookin flakkaaminen tarkoitti siis sitä että Iso-Kraaselin saaressa sijaitsevan pookin eli valaisemattoman majakan lipputankoon (stångiin) vedettiin lippu (flagu) merkiksi siitä että raahelainen laiva oli lipumassa kotisatamaan … tästä alkoi lukuisien tapahtumien sarja. Tämän päivän vesilläliikkujat ovat vähintään yhtä ilolla tervehdittyjä ja Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät toivottaa vesilläliikkujat, veneilijät, purjehtijat, melojat lämpimästi tervetulleiksi, läheltä ja kaukaa.

Raahen saaristo -sivusto VisitRaahessa
Saaristokartta
Vierassatamat


Yhteistyökumppanit – Tule mukaan tekemään tapahtumaan!

ankkuri_sinappiPooki Flakkaa – Raahen Meripäivät 2018 -tapahtumaan on jälleen ilmoittautunut mukaan runsas joukko perämeren rannikon merellisiä toimijoita. Halutessasi yhdistyksesi tai yrityksesi kanssa mukaan toimintaa niin ota yhteyttä Meripäivien toimistoon, puh: 040 130 3889 / 040 135 7025. Tervetuloa joukkoon!

 


Tule talkoisiin Meripäiville!

Tule mukaan tapahtuman toteuttamiseen 13.-15.7.  Järjestäjä tarjoaa talkoolaisille ruuan ja kahvit! Lue lisää >>


Komersseja ja sjömanneja

sekstantti_sinappi_osaRaahen alueella on pitkät merenkulun perinteet. Kauppaa on käyty, laivoja rakennettu ja kaloja narrattu jo satoja, jopa tuhansia vuosia. Mutta milloin Raahesta tulikaan Raahe? Mikä on kraaseli? Entäpä varvi? Keitä olivat Komerssit ja mitä tarkoittaa pookin flakkaaminen?  Lue lisää >> 


Aiheeseen liittyvä kuva Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät 
Aiheeseen liittyvä kuva @Pooki Flakkaa Raahen Meripäivät #pookiflakkaa #raahenmeripäivät