Raahen saaristo

Raahen saaristo on elämyksellinen kohde ja kuuluu Natura 2000 verkostoon. Saaristoon kuuluu sekä rannikon läheisiä metsäisempiä saaria että kauempana avomerellä sijaitsevia pieniä avoimia luotoja. Raahen saaristo käsittää kaikkiaan yli 40 saarta, osa isompia ja osa pienempiä. Lue Raahen saaristo ja Natura 2000 esite täältä.

Saaristo tarjoaa monenlaista tekemistä – voit risteillä, meloa, kalastaa, pilkkiä, hiihtää, kävellä, marjastaa, potkukelkkailla, luistella, lumikenkäillä tai vain nauttia nokipannukahveista luonnon helmassa. Vai kiinnostaisiko kuutamohiihto Taskun saareen, fatbikepyöräily tai geokätköily? Saaristossa voit myös yöpyä, sillä useissa saarissa on autiotupia ja laavuja ympärivuotiseen käyttöön. Raahelainen melonta-alan yritys Botnia Outdoor tarjoaa mielenkiintoisia ja jännittäviä retkiä saaristoon. Mukana on aina ammattitaitoinen ja osaava opas. Yritys mielellään räätälöi retket ja aktiviteetit tilaajalle sopiviksi. Valmiita vaihtoehtojakin löytyy mm. melontaretki Raahen saaristoon, melonnan peruskurssit käyvät vasta-alkajille ja merimelontakurssilla pääsee melomaan jo vähän kauemmaksi merelle yöpyen Iso-Kraaselin majakkasaaressa. Myös Grönlantilaismelontakurssi on mahdollinen. Lapsille on omia kursseja.

Botnia Outdoor on ainoa melontatarvikkeita myyvä ja niihin erikoistunut yritys Pohjois-Suomessa. Botnia Outdoor

Raahelainen merikuljetuksiin sekä erilaisiin kalastus-, metsästys-, hylkeenpyynti ja merikotkien kuvausretkiin erikoistunut MeriRaahe tarjoaa puolestaan vene- ja rekikuljetuksia saariin. Kesäisin MeriRaahen vene kuljettaa teidät Iso-Kraaselin-, Kallan- ja Taskun saariin. Voit mennä päiväksi saareen ottamaan aurinkoa tai samoilemaan Iso-Kraaselin saaren luontopolulle. Venekuljetus hakee sinut illaksi kotiin. Katso lisää kohdasta saaristoristeilyt. Talvisin MeriRaahe ylläpitää Taskun saarikahvilaa, jonne voit retkeillä hiihtäen, fatbikella tai ajella leppoisasti MeriRaahen rekikuljetuksella. Lisätietoja löydät www.meriraahe.fi  tai facebookista www.facebook.com/taskunsaarikahvila ja www.facebook.com/meriraahe.fi

 

Luotsitupa240x400

Lue lisää luotsituvasta Retkeilymedia Ahola:n facebook-sivuilta:
Retkeilymedia Ahola Iso-Kraaselissa
Retkeilymedia Ahola Taskussa
Lisätietoa Raahen saaristosta

Kesämelonta250x400