Wanha Raahe

KarttaWanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme. Päätös säilyttämisestä tehtiin vuonna 1977 ja sen jälkeen alueella on korjattu satakunta päärakennusta. Alueella on kaikkiaan noin 150 vanhaa asuintaloa ja noin 200 talousrakennusta. Wanha Raahe ei ole museoalue, vaan elävä kaupunginosa. Se kertoo kaupungin rakentamisen ja asumisen vaiheista vuosisatojen takaa tähän päivään sekä antaa historiallista syvyyttä nykyiselle kehittyvälle kaupungille.

Wanhaan Raaheen tutustuu parhaiten kävellen, mutta kaikkia katuja voi ajaa myös autolla. Raahen Matkailuoppaat järjestävät opastettuja kävelykierroksia, joilla pääsee tutustumaan paikalliseen historiaan ja nähtävyyksiin. Kesän 2016 uutuutena Pihakierros Wanhassa Raahessa. Kierroksella tehdään aikamatka menneeseen ja kuullaan, mitä pihapiiri kertoo omistajistaan ja heidän elämästään sukupolvien ajalta. Lisätietoa Matkailuoppaiden nettisivuilta.

WANHAN RAAHEN VUODEN TALO TAI MILJÖÖ 2017
Tämän tunnustuksen saajaksi voi kuka tahansa ehdottaa taloa tai miljöötä, joka sijaitsee Wanhan Raahen alueella, edustaa perinteistä vanhaa rakentamista tai on hyvä esimerkki ympäristöön sopivasta uudisrakentamisesta, joka on yksityisessä tai julkisessa omistuksessa ja joka on asuttu, käytössä oleva. Ehdokkaita voi ilmoittaa juhannusviikonloppuun 25.6.2017 mennessä. 
Loppusuoralle edenneiden kohteiden julkistaminen ja yleisöäänestyksen avaaminen Pekanpäivillä 29.6. 2017
Vuoden talo tai miljöö 2017 tunnustuksen julkistaminen Pekan Pimiät -tapahtumassa 1.-3.9. 2017

NIMEÄMINEN JA ÄÄNESTÄMINEN
Vuoden talo tunnustuksen ehdokkaita voi ilmoittaa verkossa osoitteessa tämän linkin kautta tai paperilomakkeella Hanketoiminta ja kehittäminen -yksikössä Rantakatu 7A, sekä Raahen matkailuinfossa/Raahen Keskusvaraamossa Kirkkokatu 28. Kohteen ilmoittamisen voi tehdä nimettömänä molemmilla tavoilla.

Tutustu myös:
www.kirjastovirma.fi/vanharaahe
Wanha Raahe Samuli Paulaharjun klassikkoteos vuodelta 1925