Mukaan Visit Raaheen

Matkailutoimija – Varmista matkailupalvelusi näkyvyys Visit Raahe kanavissa! Visit Raahe tuo tarjolle matkailun kirjon Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella. Yhdessä tarjoamme laadukasta, informatiivista ja visuaalista sisältöä ja ennen kaikkea hyviä syitä tulla Raahen seudulle. 

Vuodenvaihde toi uudet tuulet ja Visit Raahe uudelleen organisoitumisen myötä ohjeistus päivittyy. Tämä sivu siis päivityksen alla. Jos sinulla on kysyttävää mukaan pääsystä niin ota suoraan yhteys terhi.etelainen [at] raahe.fi tai hanna-leena.korhonen [at] raahe.fi.

 

Kuka on matkailutoimija ja mikä on matkailupalvelu tai -tuote? 

Matkailun toimiala koostuu värikkäästä joukosta yrityksiä, yhdistyksiä ja eri toimialoja. Perinteisesti matkailualaksi luettujen majoituksen-, ohjelma- ja ravitsemispalveluiden rinnalla siihen kuuluu kuluttajan ostettavissa oleva vähittäiskauppa (ostokset kategoriaan menevät ja erityisesti erikoisliikkeet), liikenne (esim. henkilökuljetukset, myös julkinen liikenne), luovien alojen kulttuuri- ja mediatuotanto ja design (taiteen työhuoneet ja ateljeet, käsityöläismyymälät, tapahtumat, jne.), liikunta ja urheilu (liikuntapalvelut, reitistöt, myös kunnalliset urheilupaikat), terveys- ja hyvinvointipalvelut (esim. terveys-, hemmottelu- ja kauneudenhoito) ja mm. ruokatuotanto (mm. lähiruoan suoramyynti tiloilta). 

MUKAAN VISIT RAAHEEN KUMPPANUUSPAKETEILLA

MUKAAN VISIT RAAHE VERKKOSIVUILLE VISIT FINLAND TRAVEL DATAHUBIN KAUTTA

Mikä on Visit Finland DataHub

DataHub on tietokanta, johon suomalaiset matkailualan yritykset voivat tallentaa tiedot yrityksestään sekä tarjoamista tuotteista ja palveluista. Rajapinnan (API) kautta yritys- ja tuotetietoa voidaan hakea moniin eri kanaviin, kunten Visit Finlandin verkkokanaviin ja B2B-kanaviin, alueellisille verkkosivuille, kaupallisille toimijoille ja moniin muihin kanaviin. DataHubin hyödyntäminen on ilmaista sekä matkailuyrityksille että datan hyödyntäjille

 

Raahen seudulla on käynnissä innokas matkailumarkkinoinnin kehittämistyö, Ensimmäinen ja yhteinen seudullinen kehittämishanke Veden äärellä – ajoittui 4/2017-6/2020 ja sen toimenpiteissä määriteltiin mm. seudun matkailun markkinointia ja kehittämisen organisoituminen. Tällä hetkellä matkailun kehittäminen ja yhteismarkkinointi jatkuu seudullisena 1½-vuotisena Visit Raahe pilottina.
Tässä vaiheessa verkkosivunäkyvyys Visit Raahe -sivustolla on toimijoille maksuton. Vuoden 2022 alusta lähtien Visit Raahe sivustolla olevien yritysten ja toimijoiden näkyvyydestä peritään maksu. Kumppanuussopimuksista tiedotetaan myöhemmin. 

Miten kuvailla matkailutuotetta tai -palvelua
Mieti asiakastasi, matkailijaa. Minkä tarpeen SINUN tuotteesi täyttää? Minkä ongelman se asiakkaallesi ratkaisee? Mikä SINUN tuotevalikoimassasi on erityislaatuista nimenomaan matkailijaa ajatellen? Matkailijaksi tässä luetaan niin seudulla vierailevat kotimaiset ja kansainväliset matkailijat kuin omat kaupunkilaiset ja kuntalaiset eli seutulaiset.

Kuvaile tarjontaasi sellaisilla sanoilla joiden saattelemana voisit kuvitella matkailijan (tai kenen tahansa) mielenkiinnon heräävän ja suuntaavan palvelusi äärelle ja liikkeeseesi ostoksille. Pidä mielessäsi Raahen seudun matkailumarkkinoinnin kohderyhmät: Luontomatkailija, Työmatkailija, Kulttuuri- ja tapahtumamatkailija, päiväkävijä. Kuuluuko valikoimaasi esim. kattaus retkeilyvaatteita ja -välineitä retkelle saaristoon ja luontoon tai ehkä ihanat uima-asut ja muksuille rantalelut? Onko kenkäkaupassasi erityisen hieno nahkakenkäosasto, tai onko myymäläsi vaatetarjonta sellainen jonka voisit nostaa kuvailun kärkeen, otatko parhaat ammattilaismatkakuvat tarvittaessa vaikka rannalla, miten on merituulen tuivertamien hiusten hoidon kanssa, nekin tarvitsevat huomiota ja talviretkille päähän lämpimät pipot. Löytyykö liikkeestäsi uniikit viemiset kotiin, vuokraatko auton tai pyörän matkailijan käyttöön, syödäkin pitää ja nukkua ja mielellään aivan unohtumattomassa paikassa. Hyödyllistä on myös miettiä itseäsi matkailijana ja millaisiin kuvailuihin itse mahdollisesti matkoillasi kiinnittäisit huomiota ostopäätöstä tehdessä.

Kuvat inspiraation herättäjinä 10 vinkkiä
Liitä lomakkeeseen tietojesi lisäksi laadukkaita kuvia kohteestasi.  Kuvan lähettämällä vahvistat että sinulla on lupa kuvan julkaisuun ja jakamiseen sekä kuvaajalta että mahdollisesti kuvassa esiintyviltä henkilöiltä. Huomioithan että annat kuvien käyttöoikeuden Visit Raahelle. Tallennamme kuvan tietoineen ja voimme käyttää sitä markkinointitarkoituksissa muuallakin.
Alla muutamia vinkkejä ja vaatimuksia kuvaamiseen ja kuvien valintaan.
Kuvilla kerromme Raahen seudusta  tavalla jotka myös paikalliset kokevat aidoiksi ja omiksi.  Kerromme oikeiden ihmisten tarinoita. Kuvissa on hyvä näkyä palvelun kohderyhmiin kuuluvia ihmisiä ja ihmisen tekemiä asioita  (Raahen seudun kohderyhmät: Luontomatkailija, Työmatkailija, Kulttuuri- ja tapahtumamatkailija, päiväkävijä). 
Kuvissa korostuu raikkaus, luonnollisuus ja uskottavuus ja ajankohtaisuus, tässä vinkkejä
1. Ei mustavalkokuvia eikä ylikäsiteltyjä kuvia. Pyritään hyödyntämään luonnonvaloa. Ihmisiä ei viedä hassuihin ympäristöihin, ei vääristellä totuutta.
2. Kuvan tulee kuvata tuottamaasi palvelua
3. Mallien pukeutumisessa pyritään luonnolliseen vaikutelmaan.
4. Ympäristökeskeisyys: onko ympäristöllä suuri rooli kuvassa?
5. Tilannekuvat: onko kuvan keskiössä selkeästi hetkellinen tilanne?
6. Elämäntyyli: edustaako kuva paikallista tai kohderyhmän elämäntyyliä?
7. Tarinallisuus: voisiko kuva kertoa itsessään tarinan?
8. Elämänmakuisuus: kuinka jokapäiväiseltä kuvan elementit vaikuttavat? 
9. Ovatko ihmiset näyttelijän vai  tavallisen henkilön näköisiä?
10. Kuvan visuaalinen voimakkuus: tapahtuuko kuvassa jotain poikkeuksellista, joka kiinnittää katsojan huomion?
Kuvan teknisen laadun 5 vaatimusta 
1. Kuvan tulee olle tekniseltä laadultaan korkea jotta se kestää verkkojulkaisun
2. Kuvan koko: kohdekorteissa 1400 px (leveys) x 1043 px (korkeus). Huom! kuvan ei tarvitse olla täsmälleen tämän kokoinen mutta huomioi että kuvan rajautuu sivulle näin.
3. Kuvan suunta: vaakakuva 
4. Kuvissa ei saa olla tekstiä, päivämääriä, vesileimoja tai muuta vastaavaa
5. Kuvatiedoston nimi kertoo kuvan sisällöstä. Kirjoita tiedostonimeen avainsanoja alaviivalla erotettuna (ei siis välilyöntejä), kokonaan pienillä kirjaimilla ja ilman ääkkösiä ja numeroita. Tiedostonimeen lisätään myös kuvaajan tiedot jos ne halutaan mukaan julkaisuun.
esim. auringonnousu_mikonkari_raahe_kuva_mikko_meikalainen.jpg
Tapahtumien ilmoittamisen 3 kovaa
1. Kun luot tapahtumailmoituksen Facebook-sivuillesi, lisää rinnakkaisjärjestäjäksi Visit Raahe. Visit Raahe ei ota vastuuta tapahtuman järjestelyistä tai tapahtumatiedon ylläpidosta, mutta tapahtumasi saa enemmän näkyvyyttä kun se listautuu myös Visit Raahen Facebook sivuilla. Tee tämä kaikkien matkailijaa mahdollisesti kiinnostavien tapahtumien kohdalla. Ohje rinnakkaisjärjestäjien lisäämiseen löytyy Fb:n tukisivulta. 
Visit Raahe Facebookissa julkaistaan joka viikon sunnuntaina listaus tulevan viikon tapahtumista otsikolla Viikon Vinkit. Jotta tapahtumasi pääsee vinkkilistalle, teethän tuon toimenpiteen viimeistään tapahtumaviikkoa edeltävänä torstaina.
2. Lisää tapahtumasi Kalevan tapahtumakalenteriin. Kalevan tapahtumakalenteri on linkitettynä Visit Raahe Tapahtumat näkymään ja siellä näkyvät uusien sivujen julkaisun myötä koko seudun ilmoitetut tapahtumat. Tapahtumista tehdään yleensä myös menovinkkikooste Kaleva-konsernin printtilehtiin joita ovat esim. Kaleva, Raahen Seutu ja Pyhäjokiseutu.
3. Lisää tapahtumasi myös muihin tapahtuman luonteeseen sopiviin ja tavoiteltujen asiakkaiden käyttämiin kalentereihin, esim. Keskipohjanmaa 
Visit Raahe verkkosivujen ristiinlinkittäminen ja aihetunnisteet eli hästägit
Muistathan lisätä verkkosivuillesi myös linkin Visit Raahen verkkosivuille osoitteeseen https://www.visitraahe.fi/. Voit sen toteuttaa hyperlinkkinä tekstin sisällä tai vaikka Visit Raahe logolla josta on linkki sivuille. Sosiaalisessa mediassa käytä ja aktivoi asiakkaitasi käyttämään omien aihetunnisteittesi lisäksi #visitraahe @visitraahe. Löydettävyyttä lisää myös paikkatunnisteen lisääminen.
Visit Raahe logo ja sen käyttäminen
Kerro sivuillasi vierailevalle että hän löytää Raahen seutukunnan kattavaa matkailutietoa Visit Raahen verkkosivuilta ja somekanavista. Lisääthän siis verkkosivuillesi myös linkin Visit Raahen verkkosivuille. Voit sen toteuttaa hyperlinkkinä tekstin sisällä tai vaikka Visit Raahe logolla josta on linkki sivuille.
Raahen seudulla, Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella toimivat matkailutoimijat voivat käyttää Visit Raahe logoa myös omissa materiaaleissaan. Löydät logo-versiot Seutukunnan kuvapankista. 
1. Logo on Visit Raahen omaisuutta.
2. Logon ulkoasua (tekstiä, värejä, mittasuhteita, jne) ei saa millään tavalla muuttaa, eikä siihen saa liittää muita elementtejä.
3. Kaikkia Visit Raahen jakamia versioita saa käyttää huomoiden esim. taustan värit ja tummuuden.
Veden äärellä - Raahen seudun matkailun kehittämisen hanke 
Verkkosivu-uudistusta 2018-2019 toteutettiin osana Veden äärellä hanketta ja se liittyi hankkeen työpakettiin Raahen seudun matkailumarkkinoinnin kehittäminen.
Hankkeen nimi: Veden äärellä – Raahen seudun vetovoimaisuuden lisääminen
Toimintakausi: 1.4.2017 – 31.6.2020
Hankehallinnointi: Raahen seudun yrityspalvelut, Raahen seutukunta (Raahen kaupunki, Pyhäjoen kunta, Siikajoen kunta)
Rahoittaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto EAKR
Lisätietoja Matkailun kehittäminen -sivulta.
EU_EAKR_FIVipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.pngPohjois-Pohjanmaan liitto   Raahen seudun yrityspalvelut
Yhteys verkkosivuasioissa
Visit Raahe verkkosivuja ja markkinointikanavia koskevat kysymyksesi voit lähettää osoitteeseen terhi.etelainen [at] raahe.fi