Olet Pohjolan Rengastiellä Pyhäjoki - Raahe - Siikajoki

Pohjolan rengastie on Oulun seudun kokemusrikas reitistö autoilijoille, perheille, luontoilijoille ja julkisia suosiville matkailijoille. Rengastieltä jokainen voi valita mieleisensä reitin luontokauneuden mukaan – sen voi kiertää osissa tai kokonaan. Raahen seudulla olet Pohjolan Rengastiellä. Tervetuloa kokemaan avomeri, jokimaat, metsärikkaudet ja reitin pohjoispuolella tunturit. 

Avomeri ja sen erilaiset kasvot 

Pohjolan rengastien varrella pääset tutustumaan elämään ja elämyksiin avomeren rannalla. Raahen seudun kohdalla seuraa rantaviivaa Pyhäjoelta, Raaheen ja poikkea Siikajoelle ja huomaat meren erilaiset kasvot ja rantojen erityispiirteet. Koe kesäinen Raahen saaristo Island hopping risteilyllä tai vietä unelmien kesäpäivä autiosaarella. Nauti elämästä, meren tuoksuista ja elämän äänistä ja oikaise itsesi auringon lämmittämälle sileälle rantakalliolle Pyhäjoen kohdalla. Siikajoella nauttii koko perhe loputtoman pitkillä valkeilla hiekkarannoilla.   

Luontokokemuksia vailla vertaa

Seudun monipuolinen luonto luo runsaasti vaihtoehtoja omatoimiselle ulkoilulle ja retkeilylle, olitpa sitten kuntoa ja sykettä nostamassa tai nauttimassa luonnon rauhasta, olipa mielilajisi polkujuoksu, maastopyöräily tai vaellus. Rantojen tuntumassa voit tuntea välillä suloisen lempeän, toisinaan periksiantamattoman, voimainsa tunnoissa myllertävän merituulen kasvoillasi ja sisämaassa kuulla saman tuulen huminan puiden latvoissa hiljaisuuden keskellä. 

Kulttuurikuuhkailua ja kahvittelua

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneitä 1800-luvun puukaupunkeja maassamme. Wanha Raahe ei ole museoalue, vaan elävä kaupunginosa, joka kertoo tarinaansa kaupungin rakentamisen ja asumisen vaiheista vuosisatojen takaa tähän päivään. Astu pastellinsävyiseen onnellisuuskuplaan ja nauti hiljokseen pulppuavasta vanhan kaupungin tunnelmasta. Museoita on tarjolla sen seitsemän ja seudulla sitten vielä lisää. Pakkahuoneen museon museaalisessa runsaudensarvessa näet mm. Mikael Baltin puuveistokset 1600-luvulta puhuttelevassa kirkkosalissa. Kaupungin ohi ei voi ajaa tapaamatta Wanhaa Herraa, maailman vanhinta sukelluspukua Kruununmakasiinimuseossa. Kesän museaalinen trendi on ehdottomasti hurmaavat kotiseutumuseot.

Tapahtumiin, syömään ja ostoksille

Paras tapa kokea kohteet on suunnata kulkunsa sinne minne paikallisetkin menevät. Tutkaile siis omalaatuiset tapahtumat, olitpa vaikka laadukkaaseen jatsiin hurahtanut tai sinua puhuttelee merellisyys ja entisajan markkinat. Herkuttele lähiruoalla ja vaikka hetkellä viinilasin äärellä, löydä parhaat putiikit ja palvelevat kivijalkakaupat.

Tutustu isän ja poikien kesäiseen Raahe-reissuun ja vinkkeihin artikkelissa.
Tutustu kaikkiin POHJOLAN RENGASTIEN klassikoihin ja harvinaisiin helmiin, luovaan kaupunkikulttuuriin ja luontoretkeilijän vinkkeihin Pohjolan rengastien verkkosivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.

Pohjolan rengastie logo