Ryhmät & kokoukset

Täältä saat uusia ajatuksia tapahtumasi järjestämiseen olipa se lyhyt pysähdys kiertoajelulla, kokous, sukutapaaminen tai useamman sadan osallistujan koulutusseminaari. Tilaisuutesi yhteyteen liität helposti unohtumattoman elämyksen, esimerkiksi ryhmän työtehoa ja syväoppimista parantavan mentaalivalmennuksen, työpajatuokion taiteenpajalla, reippaan lenkin luontopolulla tai rauhallisen kävelyn sielukkaassa vanhassa kaupungissa.

Eini konsertoimasa Tapahtumatalo Raahen Raahesalissa
Tapahtumatalo Raahe
Iltamenot, Koko perheellä
Eini konsertoimasa Tapahtumatalo Raahen Raahesalissa
Viihdy monipuolisen ja rohkean ohjelmatarjonnan parissa. Kuva Tapahtumatalo Raahe

64.6850638, 24.4791928


Osoite: Kirkkokatu 28, Raahe
Puhelin: +358 (0)44 439 3232
Sähköpostiosoite: tapahtumatalo@raahe.fi

Tapahtumatalo Raahe

Elämyksiä ja sykähdyttäviä hetkiä

Tervetuloa Raahen kaupungin tarjoaman kulttuurin pariin. Missiomme on tuottaa laadukkaita, rohkeita ja tunteita sykähdyttäviä hetkiä niin kaupunkilaisille kuin seudulla vierailevillekin. Nauti kanssamme keväisistä Musiikkiviikoista, kesällä järjestettävistä Pekanpäivistä ja syksyn Taiteiden yöstä, Kirjamessuista sekä Oivaviikoista ja muista järjestämistämme tapahtumakokonaisuuksista ympäri vuoden.

Löydät meidät kaupungin ytimestä, läheltä Vanhan Raahen idylliä. Elämysten erikoisjoukkomme ovat valmiina tuottamaan Sinulle unohtumattomia kokemuksia moninaisen taiteen parissa, tulitpa sitten konserttiin, elokuviin tai taidenäyttelyyn.

Kokouspalvelut ammattitaidolla

Tapahtumatalo Raahe tarjoaa kokouspalvelut ja keskeisen ympäristön Raahen ydinkeskustassa. Meille on helppo tulla ja miellyttävä olla. Tilat, tekniikka ja tilaisuuksien koko tuotanto taipuvat vaivattomasti erilaisiin tarpeisiin. Valmiiksi suunnitellut paketit, joissa tila ja tarjoilut sisältyvät hintaan tekevät varaamisen ja järjestämisen sinulle mutkattomaksi.

Räätälöimme tarpeesi mukaisesti myös erikoisemmat tapahtumat. Tiloistamme löytyvät 416-paikkainen Raahesali, 100-paikkainen Fregatti ja 25-paikkainen Parkki-kabinetti. Lisäksi Raahesalin lämpiö ja Galleria Myötätuuli muuntuvat erinomaisesti erilaisiin messutarpeisiin.

Kategoria: Iltamenot, Koko perheellä, Kulttuuri ja historia, Taide ja arkkitehtuuri, Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla

Hotelli Raahen Hovi
Ravintola, Iltamenot
Keskellä talvea nautinaan Blini-viikkojen herkkuja. Kuva Raahen Hovi

64.685071083457, 24.479169845581


Osoite: Kirkkokatu 28, Raahe
Puhelin: +358 (0)10 277 4550
Sähköpostiosoite: info@raahenhovi.fi

Hotelli Raahen Hovi

Hotelli, ravintola- ja kokouspalvelut kaupunkikeskustan ytimessä!​ Tässä nykyaikaisessa cityhotellissa on helppo viihtyä! Keskustan palvelut ja ostoskadut ovat ympärillä, Raahen merellisyys ja vanha kaupunki lähellä. Raahen Hovi on myös osa Tapahtumatalo Raahen sykkivää kulttuurielämää.

Majoitu keskellä kaupunkia

Raahen Hovi elää mukana kaikissa elämäsi hetkissä! Hotellissamme on 123 viihtyisästi sisustettua huonetta, joista 6 on sviittiä. Uusimmat huoneemme ovat valmistuneet vuonna 2017. Huoneet sijaitsevat kolmessa majoituskorttelissa, jotka ovat kaikki päärakennuksen välittömässä läheisyydessä. Kaikki huonehintamme sisältävät runsaan buffet-aamiaisen, maksuttoman pysäköinnin ja WiFin.

Syö hyvin ja rentoudu

Ravintolassamme tarjoillaan herkullisia À la carte -annoksia ja virvokkeita, voit myös hengähtää hetkisen rennossa pubissamme. Hotellissa on viihtyisä saunaosasto, jota voi myös vuokrata yksityiskäyttöön. Kokoustilan ja tarjoilun tai vaikkapa kokonaisvaltaisen kokouspaketin muovaamme tarpeidenne mukaan. Majoitamme kokemuksella myös ryhmiä ja pitkissäkin projekteissa työskenteleviä.

Kokouspalvelut pienelle ja isolle tiimille

Raahen Hovin kokoustilat ja -palvelut: Brahe-kabinetti tarjoaa puitteet erilaisiin kokous- ja koulutustilaisuuksiin suuremmillekin ryhmille (max 60). Tilan varustukseen kuuluu asianmukaiset Av-välineet sekä langaton internet. Kalustus on muunneltavissa erilaisiin pöytämalleihin. Päärakennuksen alakerrasta, ravintolan välittömästä läheisyydestä löytyy myös Narri-kabinetti, jossa on kokoustilat 60 henkilölle ja langaton internet. Myös Narri-kabinetti on varustettu nykyaikaisilla AV-laitteilla. Viihtyisä saunaosastomme on varattavissa yksityiskäyttöön, enintään 15 hengen ryhmälle. Tila soveltuu niin seurustelukäyttöön kuin kokoustilaksi.Kuudelle hengelle mitoitettu Pikku Paroni -kabinetti tarjoaa hyvät puitteet tehokkaaseen pienen tiimin kokoustamiseen 2-5 hengelle. Kokoustarjoilut voi tilata kaikkiin kokoustiloihimme.

Kategoria: Ravintola, Iltamenot, Koko perheellä, Hotelli, Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla

Langin Kauppahuoneen kahvilasali
Langin Kauppahuone
Ravintola, Kahvila
Langin Kauppahuoneen kahvilasali
Langin Kauppahuoneella pääset kokemaan historiaa pienissäkin yksityiskohdissa

64.6881747, 24.4779452


Osoite: Kirkkokatu 19, Raahe
Puhelin: +358 (0)44 240 2481
Sähköpostiosoite: info@langinkauppahuone.fi

Langin Kauppahuone

Kahvilasta tuoreet leivonnaiset joka aamu

Langin Kauppahuone tarjoaa tarinoita ja elämyksiä purjelaivojen ajalta Raahessa, Pekkatorin laidalla. Langin Kauppahuone on elämyksellinen 1800-luvun kahvila-ravintola, puoti ja majatalo, josta löytyy myös juhla- ja kokoustilat. Kauppahuone jatkaa yli 200 vuotta vanhan kauppiastalon perinteikästä toimintaa kertoen samalla tarinoita kauppahuoneen eletystä elämästä ja historiallisista henkilöistä. Langin Kauppahuone tarjoaa oman keittiön tuoreita leivonnaisia ja lähiruokaa sekä elämyksellisen yösijan ainutlaatuisessa, historiallisessa ympäristössä. Langin Kauppahuoneen kahvilan köökissä tuoksuu joka aamu tuoreet leivonnaiset! Köökissä valmistuu myös arkisin lounas ja tilauksesta herkulliset ateriat tai juhlat talon tyyliin. Valmistamme kaikki tarjottavat alusta alkaen itse. Maista pientä suolaista tai makeaa kahvilan salissa istuen ja tunnelmasta nauttien. Kauppahuoneella voit pitää myös juhlavan yksityistilaisuuden.

Puodista valikoidut pikkuherkut ja tulijaiset kotiin

Puotimme hyllyillä on tarjolla laivaruumien aarteita kaukaisilta mailta ja paikallisten hantvärkkäreiden taidokkaita töitä. Puodin tuotevalikoima on koottu vuoden 1870 Langin purjelaivan rahtikirjan hengessä ja tuomme maahan pieniä eriä herkkuja ja muita tuotteita samoista satamakaupungeista kuin kauppahuoneen purjelaivat aikoinaan!

Majoitu neidon kamarissa tai merikapteenin hytissä

Bed & Breakfast -palveluiden mukaisesti yövyt uniikissa huoneessa ja nautit herkullisen aamupalan. Yksilöllisissä majoitushuoneissamme pääset tutustumaan Langin Kauppahuoneella asuneiden henkilöiden elämään. Voit yöpyä esim. Sofian romanttisessa neidon kamarissa tai Kapteenin hytissä. Varaa hotellitasoinen, täysin uniikki majoitus historialliselta Kauppahuoneelta!

Kokousta historiallisessa ympäristössä nykyaikaisilla varusteilla

Langin Kauppahuoneen kokouspalvelut luovat puitteet tehokkaisiin kokouksiin inspiroivassa ympäristössä, nykyaikaista AV-tekniikkaa unohtamatta. Voit valita itse tarjoilun sisällön ja jatkaa iltaa esim. illallisen merkeissä. Elämykselliseen kokouspäivään tarjoamme monipuolisia ohjelmapalveluita, kysy lisää!

Juhli ikimuistuisesti

Suunnitellaan yhdessä ikimuistoiset juhlat! Me toteutamme ne yksilöllisesti upeassa miljöössä ja Te saatte keskittyä tärkeään juhlapäivään. Tarjoilujen pohjana voi toimia Langin talon wanaha reseptikirja, josta kootaan toiveiden mukainen menu. Meillä on 98 asiakaspaikkaa ja anniskeluoikeudet.

Elämää Langin Kauppahuoneella -opastus

Langin Kauppahuoneen rouva, patruuni tai puotineitsyt kertoo kauppahuoneen historiasta ja elämänmenosta 1800-luvulla. Voit tilata opastuksen yhteyteen kahvitteluhetken tai lounaan seisovasta pöydästä. 

Kategoria: Ravintola, Kahvila, Kulttuuri ja historia, Hotelli, Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla, Ostokset

Kaunis kattaus Iso-Kraaselin kesäkeittiössä
#VINKKI Fine dining saaressa
Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset
Kaunis kattaus Iso-Kraaselin kesäkeittiössä
Fine dining elämys luonnon keskellä

64.676843244276, 24.402958784745


64.676843244276, 24.402958784745

VARAA TÄÄLTÄ MeriRaahe

Puhelin: +358 (0)50 434 6340 
Sähköpostiosoite: jouni@meriraahe.fi

#VINKKI Fine dining saaressa

Jätä tavallinen taakse, virittäydy luonnon taajuudelle ja valmiiksi vastaanottamaan maut ja tuoksut. Elämys syntyy luonnon keskellä nautitusta aidosta ruasta joka on valmistettu korkealaatuisista lähialueen raaka-aineista, sydämellä. Ruuan seuraksi valitaan makuihin juuri sopivat juomat. Pöytä on katettu kauniiksi. Olkaa hyvä! 
Iso-Kraaselin saaren pooki, eli valoton majakka, on se pooki jonka stongaan nostettiin flagu merkiksi raahelaisen laivan lipumisesta kohti kotisatamaa usein vuosienkin merimatkoilta. Tämän historiallisen tunnusmerkin juurella toteutunut fine dining valoisana kesäiltana on kokemus jota muistelet vielä pitkään. 

Charter-risteilyn aikana tutustumme Raahen kaupunkiin ja SSAB:n terästehtaaseen merinäkökulmasta. Matkan aikana henkilökunta kertoo tosiasioita ja tarinoita Raahen saaristosta ja merikalastuksesta. Risteilyn päätteeksi nautimme merellisen illallisen Iso-Kraaselin saaressa. Illan aikana tutustumme saaren historiaan, vanhaan luotsitupaan ja 1852 rakennettuun pookiin. Juomatarjoilun voit halutessasi tuoda itse tai antaa sen asiantuntevan henkilöstön hoidettavaksi.

Kesto n. 6 tuntia
Ryhmän koko 10-47 henkilöä
Hintaan sisältyy merimatka, opastus matkan aikana ja saaressa, illallinen (alku-, pää- ja jälkiruoka ja kahvit) sekä alkoholittomat ruokajuomat kesäkeittiön katoksen alla.
Hinta alkaen 76 €/henkilö. 
Lisäpalveluna mm. juomat, kokous luotsituvassa 150 €/ryhmä
 

Yhteistyössä

Puolu Catering
MeriRaahe
 

Kategoria: Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset

Röyssyt eli ahtojäävuoret Taskun saaren edustalla
#VINKKI Koe Raahen saaristo ja meriluonto röyssyretkellä
Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme
Röyssyt eli ahtojäävuoret Taskun saaren edustalla
Röyssyt eli ahtojäävuoret Raahen saaristossa ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys. Kuva Henri Ylikulju

VARAA TÄÄLTÄ MeriRaahe

Puhelin: +358 (0)50 434 6340 
Sähköpostiosoite: jouni@meriraahe.fi

#VINKKI Koe Raahen saaristo ja meriluonto röyssyretkellä

Tunne meren, jään ja tuulen voima keskellä luonnonihmettä ja Raahen saaristoa jonka luonnon on maankohoaminen ja varhaiset elinkeinot muokanneet ainutlaatuiseksi. Meriretki vie sinut Perämeren kevätjäille, ulkosaaristoon Klupujen, Kivipertun ja Ulkolettojen matalikoille, jonne kevättalven myrskyt yleensä synnyttävät kommeimmat röyssyt, monen miehen korkuiset jäävuoret. Näissä maisemissa voit päästää meriluonnon aivan iholle. Saariston syli on vain 20 minuutin päässä Raahen keskustasta.

Retki on saatavilla tilauksesta jäiden aukeamisesta toukokuun puoliväliin asti. Röyssyillä saat jättää arjen kiireet taakse ja nauttia kipparin tarjoilemista laivakahveista ja tarinoista saaristosta, kevätauringossa kimmeltävästä merestä ja jäästä. Näissä alati muuttuvissa maisemissa sinulla on mainiot mahdollisuudet niin harmaahylkeiden eli hallien, kuin merikotkienkin bongaukseen. Havaintoja on tehty myös Itämerennorpista. Kiikarit ja kamerat siis kannattaa varata mukaan.

Kesto alkaen 3 h
Ryhmän koko 6-34 henkilöä

Retkeen sisältyy merimatka, opastus ja kahvit. 
Hinta alkaen 45 /henkilö.
Lisäpalveluna mm. ruokailu ja muu tarjoilu veneellä tai saaristossa. 
Saatavilla kevätjäiltä Toukokuulle
 

Yhteistyössä: MeriRaahe
 

Kategoria: Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme

Iso-Kraaselin saari Raahen saaristossa
#VINKKI Päivä- tai yöretki Raahen saaristossa
Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset
Iso-Kraaselin saari Raahen saaristossa
Pooki flakkaa! Joko tunnet tämän periraahelaisen tarinan?

VARAA TÄÄLTÄ MeriRaahe

Puhelin: +358 (0)50 434 6340 
Sähköpostiosoite: jouni@meriraahe.fi

#VINKKI Päivä- tai yöretki Raahen saaristossa

Iso-Kraaselin pooki, eli valoton majakka, on se pooki jonka stongaan nostettiin flagu merkiksi raahelaisen laivan lipumisesta kohti kotisatamaa usein vuosienkin merimatkoilta. Tästä lipunnostosta alkoikin sitten aivan erikoislaatuinen tapahtumien ketju, johon kuului mm. kolmen päivän juhlimisrauha. Pooki flakkaa!

Saaressa voit retkeillä päiväseltään jolloin retken kesto on 4 tuntia tai yövy saaressa ja herää valmiille aamiaiselle. Saareen rauhallisesta tunnelmasta pääset nauttimaan helpolla 2,3 km:n luontopolkukierroksella vaikka Glopas ääniopastusta kuunnellen. Iso-Kraaselissa voit myös yöpyä historiallisessa luotsivahtien tuvassa tai purjevajoissa. Kesäillan kruunaa iltanuotio ja ulkosaunan lempeät löylyt. 

Kesto 4h 
Ryhmän koko 6-34 henkilöä
Neljän tunnin päiväretkeen sisältyy kuljetus kalastajaveneillä Iso-Kraaselin saareen. Tutustuminen vanhaan luotsitupaan ja 1852 rakennettuun pookiin sekä itse saareen luontopolkua kiertäen. Makkarat paistetaan nuotiolla. Tarjolla myös nokipannukahvit tai mehu. 
Hinta alkaen 70 €/henkilö.

Kesto 1 vrk
Ryhmän koko 6-14 henkilöä
Yön yli kestävään retkeen sisältyy kuljetus kalastajaveneillä Iso-Kraaselin saareen. Tutustuminen vanhaan luotsitupaan ja 1852 rakennettuun pookiin sekä itse saareen luontopolkua kiertäen. Makkarat paistetaan nuotiolla. Tarjolla myös nokipannukahvit tai mehu, majoitus luotsituvassa tai purjevajoissa, sauna, päivällinen, ilta- ja aamupala sekä lounas. 
Hinta alkaen 140 €/henkilö.
Saatavilla touko-lokakuussa.
Lisäpalveluna mm. liinavaatteet ja pyyhkeet

Yhteistyössä
Botnia Outdoor
MeriRaahe

Kategoria: Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset

Raahelaisen laivan pienoismalli suurennuslasin läpi katsottuna
#VINKKI Aikamatkalle purjelaivojen kulta-aikaan
Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset
Raahelaisen laivan pienoismalli suurennuslasin läpi katsottuna
Tällä retkellä pääset itse kokemaan Raahenlaisen laivanvarustamisen, kaupankäynnin ja saariston tarinat

VARAA TÄÄLTÄ Langin Kauppahuone

Puhelin: +358 (0)50 513 7750 
Sähköpostiosoite: info@langinkauppahuone.fi

#VINKKI Aikamatkalle purjelaivojen kulta-aikaan

Kompiaisten, paakkelssien ja suolaveden makuisista tarinoista aikanaan Suomen merkittävimmän laivanvarustelu- ja satamakaupungin historiasta pääset nauttimaan historiallisella Langin Kauppahuoneella. Anna idyllisen Wanhan Raahen tunnelman ja merikapteeni Janne Byströmin tarinan viedä mukanaan maailman valtamerille ja merikaupungin elämään 1870-luvulla. Retki vie sinut läpi yhden Suomen parhaiten säilyneen puukaupungin palkittuun Raahen saaristoon.

Retki alkaa Langin Kauppahuoneelta, jonne laivat toivat tavaraa kaikkialta maailmasta kauppaa varten. Kahvittelun lomassa kuulet aikakauden elämästä Pekkatorilla, kaupungin kaupankäynnin keskuksessa. Retki jatkuu lyhyellä kävelyllä Wanhan Raahen halki aitoihin historiallisiin paikkoihin, tapahtumiin ja tarinoihin merikapteeni Jannen elämästä Langin laivoilla. Museonrannassa, vanhan merimieshuoneen vieressä, nouset veneeseen ja jo 20 minuutissa olet Iso-Kraaselin saaressa, historiallisen pookin, valottoman majakan juurella.

Kesto alkaen 2h 30min
Ryhmän koko 5-30 henkilöä
Retki sisältää leivoskahvit kauppahuoneella, opastuksen, sekä venematkan Raahen saaristoon.  
Hinta alkaen 57 € /henkilö
Lisäpalveluna mm. ruokailu ja muu tarjoilu kauppahuoneella tai saaristossa. Opastuskielet suomi, englanti, ja venäjä.

Yhteistyössä
Langin Kauppahuone
Raahen Matkailuoppaat ry.
MeriRaahe
 

Kategoria: Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset

#VINKKI Print Print taidetuokiot
Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme
Luovaan työhön pääset oikean taiteilijan opastuksessa

VARAA TÄÄLTÄ Lapaluodon grafiikanpaja

Puhelin: +358 (0)40 551 8605
Sähköpostiosoite: juha.laakso@kotinet.com

#VINKKI Print Print taidetuokiot

Taiteilijasinäsi vapautuu kuin itsestään Lapaluodon grafiikanpajan taidetuokioissa, aitojen, elävien taiteilijoiden ohjauksessa. Pajalla voit kokeilla taidekuvien vedostamista grafiikanpajan puupiirroslaatoilta tai itse tekemältäsi kuivaneulalaatalta. A la poupeé tekniikka on yksi maailman vanhimpia tapoja tuottaa grafiikkaa, eli pääset kokemaan luovuuden riemua taiteenlajin syntyhistorian kautta. Valittavanasi on kestoiltaan eripituisia ja sisällöltään erilaisia työpajoja. Lapaluodon grafiikanpaja sijaitsee pittoreskissa Lapaluodossa, Santaholman vanhan sahan työläisten kaupunginosassa.

Taidegrafiikan Pajagalleria on taiteilijapariskunnan Raija Korppilan ja Juha Laakson kotiateljee ja taiteen myymälä, Lapaluodon grafiikanpaja toimii työtilana. Isäntä, kuvataiteilija ja taidegraafikko Juha Laakso ohjaa vieraat luomisen äärelle. Samalla pääset tutustumaan Lapaluodon alueen historiaan tarinoiden siivittämänä ja saat tuntumaa tarinoiden jatkajien elämästä tämän päivän Lapaluodossa ja Raahessa.  

Kesto 2-3 h/ 4-5 h/ 5-6 h
Ryhmän koko 4-10 henkilöä
Hintaan sisältyy välineet taiteen tekoon ja ohjaus työpajassa keston ja sisällön valinnan mukaan. Taiteilun lomassa nautimme virvokkeita. 
Hinta alkaen 65 €/henkilö.
Lisäpalveluna mm. muut tarjoilut.
 

Kategoria: Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme

Kesäteatterin lavalla aurinkoisena kesäpäivänä
#VINKKI Teatteria ja historiaa
Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme
Kesäteatterin lavalla aurinkoisena kesäpäivänä
Kesäteatteri on lähtemätön osa suomalaisen kesän kokemista. Kuva Henri Ylikulju

VARAA TÄÄLTÄ Langin Kauppahuone

Puhelin: +358 (0)50 513 7750
Sähköpostiosoite: info@langinkauppahuone.fi

#VINKKI Teatteria ja historiaa

Raahen Teatteri pitää kortteeriaan yli 100 vuotta vanhassa jugend-tyylisessä talossa, jonka rakennutti kaupunkiin rantautunut Pelastusarmeija. Rauhan armeijan sotilaita koulutettiin täällä vielä 1980-luvulle saakka. Jo 1820‐luvulla on Raahessa vieraillut kiertelevä teatteriseurue "Oli kuin jonkinlainen vimma olisi vallannut kaupunkilaiset. Kaikkien, joissa vain oli henkeä ja elämää, piti päästä teatteriin. Kerrottiin, että joku oli pantannut hopealusikkansa voidakseen maksaa pääsylippunsa." on eräs aikalainen muistellut. Tuosta vimmasta alkoi pitkä harrastajateatterihistoria Raahessa. 
Tänään teatteria tehdään talvikaudella sisällä suojellussa rakennuksessa ja kesäisin talon sisäpihalla Wanhan Raahen sydämessä.

Teatteri ja erityisesti ulkoilmalavalla esitettävä kesäteatteri on elämys, säällä kuin säällä. Raahessa elämykseen yhdistyy sijainti aivan ainutlaatuisessa miljöössä Wanhassa Raahessa, yhdessä Suomen parhaiten säilyneimmistä puutaloalueista 1800-luvulta.

Kesto 6 h
Ryhmän koko 20-50 henkilöä
Päivään sisältyy teatteriesitys Raahen Teatterilla, ruokailu Raahen Hovissa tai Langin Kauppahuoneella, opastettu kävelykierros Wanhaan Raaheen tai kiertoajelu linja-autollanne, sekä kahvit teatterilla ennen esitystä. 
Lisäpalveluna mm. kuljetukset, majoitukset ja muut tarjoilut.
Saatavilla teatterin esityspäivinä kesällä, pikkujouluaikaan ja talvikaudella
Hinta alkaen 45 €/henkilö.

Yhteistyössä
Raahen Teatteri
Raahen Matkailuoppaat ry.
Raahen Hovi
Langin Kauppahuone

Kategoria: Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme

Iso-Kraaselin saaren laituriin pääsee myös purjeveneellä
#VINKKI Saaristolaisviikonloppu
Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme
Iso-Kraaselin saaren laituriin pääsee myös purjeveneellä
Herkistä aistisi nauttimaan merestä, luonnosta, rauhasta ja saaristotunnelmasta. Kuva Leena Harju

VARAA TÄÄLTÄ Langin Kauppahuone

Puhelin: +358 (0)50 513 7750 
Sähköpostiosoite: info@langinkauppahuone.fi

#VINKKI Saaristolaisviikonloppu

Saaristolaisviikonlopun aikana pääset kokemaan 1800-luvun saaristoluotsin elämää sekä kauppiasperheen kartanon tunnelmaa oikeilla ja alkuperäisillä tapahtumapaikoilla. Ensimmäisen yön vietät Iso-Kraaselin saaren vanhassa luotsituvassa, jonka vierellä kohoaa tunnusmajakka eli Pooki 1800-luvulta. Aamun valjetessa tutustut saaristoon saaristoristeilyllä. Päivä päättyy ulkosaunan lempeissä löylyissä saunoen. Toisen yön vietät historiallisella Langin Kauppahuoneella. Siellä nautit myös maukkaan illallisen taidolla rakennetussa miljöössä, jossa voit tuntea tarinoiden heräävän henkiin. Viikonloppu päättyy ohjattuun melontaretkeen saaristovesillä.

Siirrymme Iso-Kraaselin saareen venekuljetuksella ensimmäisen yön viettoon. Toisena päivänä risteilemme saaristomaisemasta ja suolaisen veden pärskeestä nauttien. Risteilyn päätteeksi palaamme maihin Pakkahuoneen museon laituriin. Kolmannen päivän kruunaa n. 3:n tunnin melontaretki lähivesillä. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa melontakokemusta osallistuaksesi, reipas mieli ja vettä pelkäämätön asenne riittää. Tällä retkellä myös syöt hyvin olipa ateriasi katettu salonkiin tai rantakivikolle. 

Kesto perjantaista klo 17 - sunnuntaihin klo 13. Saatavilla heinäkuu/2019
Ryhmän koko alkaen 5 henkilöä
Hintaan sisältyy aktiviteetit, majoitukset ja ruokailut: iltapala, aamiainen ja lounas saaressa, illallinen ja aamiainen Langilla sekä retkieväät tulilla.
Hinta alk. 345 €/henkilö. 
 

Yhteistyössä
Botnia Outdoor
MeriRaahe
Langin Kauppahuone

Kategoria: Ryhmät & kokoukset, Suosittelemme

Näkymä Langin Kauppahuoneen ikkunasta historialliselle Pekkatorille
#VINKKI Elämää Langin Kauppahuoneella
Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset
Näkymä Langin Kauppahuoneen ikkunasta historialliselle Pekkatorille
Tällä retkellä kuulet aitoja tarinoita ja nautit Mamsellin keittiön herkuista. Tervetuloa keskelle elävää historiaa.

VARAA TÄÄLTÄ Langin Kauppahuone

Puhelin: +358 (0)50 513 7750 
Sähköpostiosoite: info@langinkauppahuone.fi

#VINKKI Elämää Langin Kauppahuoneella

Johan Langin kauppahuone vaikutti pitkään Raahen elämään. Kauppiaat ja kauppahuoneen naiset, etenkin ”Franzenin aikakauden” naiset, jättivät voimallisen muiston Raahen ja laajemmankin alueen elämään. Kauppias Johan Lang rakennutti Raahen palon jälkeen vuonna 1811 Langin Alakartanon kauppahuoneen varsinaista maakauppatoimintaa varten. Alakartanossa oli kaksi puotia, kapteenin ja puotineitsyen asunnot, panimo, majoitustiloja maakunnista kauppaa tekemään tulleille talonpojille ja heidän hevosilleen.

Kuulet Langin Kauppahuoneen rouvan tai patruunin kertomana tarinoita kauppahuoneen värikkäästä historiasta ja elämänmenosta 1800-luvun Raahessa. Opastuksen yhteydessä nautit maukkaan lounaan seisovasta pöydästä. Ruoka valmistetaan lähialueen raakaaineista omassa keittiössä. Lounaan päälle valitset mamsellin kakkuvitriinistä palan kakkua, toinen toistaan herkullisempia ovat. Kahvit täällä juodaan aina ruusukupeista. Kauppahuoneen puotista löydät kommeimmat viemiset kotiin.

Kesto alkaen 30 min
Ryhmän koko minimi 1 henkilö
Hintaan sisältyy opastus ja lounas seisovasta pöydästä, jälkiruaksi kakkua ja kahvit.
Hinta alkaen 18,90€/henkilö
Saatavilla vuoden ympäri
 

Kategoria: Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset

Maailman vanhin sukelluspuku Raahen Kruununmakasiinissa
#VINKKI Museoita ja mamselleja
Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset
Maailman vanhin sukelluspuku Raahen Kruununmakasiinissa
Tällä retkellä on luvassa treffit Vanhan Herran kanssa. Kuva Terhi Eteläinen

VARAA TÄÄLTÄ Langin Kauppahuone

Puhelin: +358 (0)50 513 7750 
Sähköpostiosoite: info@langinkauppahuone.fi

#VINKKI Museoita ja mamselleja

1800-luvun puolenvälin jälkeen Raahe oli Suomen suurin laivan-varustajakaupunki. Vaiherikas, vilkkaan satamakaupungin historia avautuu sinulle kahdessa aivan erikoislaatuisessa museossa.  Pakkahuoneen museosta löydät merimiesten kaukomailta tuomat luonnonihmeet ja eksoottiset matkamuistot. Kirkkosalissa voit hiljentyä Mikael Baltin 1600-lukuisten vaikuttavien puuveistosten keskellä. Kruunumakasiinilla tapaat  Wanhan Herran, maailman vanhimman sukelluspuvun. Parhaimmat paakkelsit ja kahvit ruusukupeista tarjoilevat Langin Kauppahuoneen 1800-luvun asuun pukeutuneet mamsellit.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Pakkahuoneen museo, entinen kaupungin tulli- ja pakkahuone, oli aikoinaan sjömanshus eli merimieshuone. Upeasti nykykäyttöön restauroitu Kruunumakasiini palveli ennen valtion viljavarastona. Tästä meren- ja kaupankäynnin museaalisten esineiden ja tarinoiden runsaudesta löydät joka kerralla jotain uutta. Langin Kauppahuoneen mamsellien köökissä valmistuvat herkullisimmat tarjoilut ja kauppahuoneen omasta puojista löydät upeat tuliaiset kotiin.

Kesto alkaen 3 h
Ryhmän koko 20-50 henkilöä
Retki sisältää opastetut kierrokset Pakkahuoneen ja Kruunumakasiinin museoissa. Museoiden vaihdon välissä kahvitus tai lounas Langin Kauppahuoneella. 
Hinta alkaen 19 €/henkilö. Ryhmän koko 20-50 henkilöä.
Lisäpalveluna mm. majoitus ja kuljetukset.

Yhteistyössä
Raahen kaupungin museo
Langin Kauppahuone
Raahen Matkailuoppaat

Kategoria: Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset

Seikkailija roikkuu puussa Iso-Kraaselin saaressa
#VINKKI Seikkailujen Saaressa
Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset
Seikkailija roikkuu puussa Iso-Kraaselin saaressa
Vapauta rohkelikko sisälläsi ja lähde seikkailemaan historiaa huokuvaan retkeilysaaristoon. Kuva Henri Ylikulju

VARAA TÄÄLTÄ  Botnia Outdoor

Puhelin: +358 (0)50 370 7111 
Sähköpostiosoite: info@botniaoutdoor.fi

#VINKKI Seikkailujen Saaressa

Miltä kuulostaisi seikkailupäivä saaressa, poissa asutuksen ja hälinän ääreltä, vähän niinkuin silloin lapsuudessa? Kukapa meistä ei olisi lukenut sankarimatkoista erämaihin, joilla robinson crusoet ja kumppanit ovat selviytyneet kiperimmistäkin paikoista pelkän linkkuveitsen avulla. Tämän seikkailun Iso-Kraaselin saaressa pääset kokemaan turvallisesti ammattitaitoisten ohjaajien opastamana. Seikkailuradalla pääset toiminnan makuun testaamal-la mm. kirveenheittoa, vesistön ylitystä rinkkalautalla, nuotion sytytystä, jousiammuntaa vastakaarijousilla ja miten toimitaan kun loukkaantunut pelastetaan.

Retkellä pääset kurkistamaan vanhaan 1906 rakennettuun luotsitupaan josta ennen laivoja ohjattiin Raahen satamaan ja maailman merille. Vieressä seisoo yksi harvoista Suomen rannikolla säilyneistä valottomista majakoista, Iso-Kraaselin pooki joka rakennettiin 1852.

Kesto n. 6 h
Ryhmän koko 6-34 henkilöä
Retkeen sisältyy venekuljetus Iso-Kraaselin saareen, oppaan ohjauksessa kierros 2,3 km luontopolulla. Lounaaksi nautitaan maukas keitto tai riistapulla ja päivän päätteeksi keitellään nokipannukahvit. Seikkailurataan kuuluvat välineet ja ohjaus kuuluvat retken hintaan.
Hinta alkaen 115 €/henkilö.
Lisäpalveluna mm. muu tarjoilu saaressa tai veneellä.
Saatavilla touko-lokakuussa

Yhteistyössä
Botnia Outdoor
MeriRaahe

Kategoria: Suosittelemme, Ryhmät & kokoukset

Golfia pelataan luonnon keskellä
Raahen tienoon golf
Ravintola, Liiku ja Voi hyvin
Golfia pelataan luonnon keskellä
Kesän valoisissa öissä golfaaminen on elämys. Kuva Raahentienoon Golf

64.8129068, 24.7357105


Osoite: Raahentie 151, Siikajoki
Puhelin: +358 44 971 1156
Sähköpostiosoite: cm@rtg.fi

Raahen tienoon golf

Golfaamaan ilman jonotusta

Siikajoella sijaitsee koko seutukunnan yhteinen golfkenttä. Pelikausi alkaa aikaisin keväällä ja päättyy myöhään syksyllä. Pohjolan valkeiden kesäöiden ansiosta pelata voi kesä-heinäkuussa vaikka läpi yön. Kentän loistava lay-out tarjoaa lyhyet siirtymät ja nopeat pelikierrokset. Kierroksen päätteksi voit nauttia saunan lempeästä lämmöstä. Kentällä hyvin tilaa myös aloittelijoille.

Ravintola- ja kokouspalvelut luonnon keskellä

Tarjoamme Golfin lisäksi yrityksille kokous- ja koulutuspalveluja golfkentän idyllisessä luontoympäristössä. Täältä löydät myös Golfravintola Mulliganin joka palvelee niin golfin harrastajia kuin muitakin yritys- ja päivävierailijoita. Tyky-, virkistys- ja koulutuspäivät räätälöimme tarpeidenne mukaan.

 

Kategoria: Ravintola, Liiku ja Voi hyvin, Ulkoilu, Koko perheellä, Ryhmät & kokoukset, Hyvinvointipalvelut, Kokous ja juhla

Ilo ylimmillään Kuntokeidas Vesipekan liukumäessä
Kuntokeidas Vesipekka
Liiku ja Voi hyvin, Koko perheellä
Ilo ylimmillään Kuntokeidas Vesipekan liukumäessä
Vesipekan allasosaston liukumäellä on pituutta 45 metriä, vauhti taattu! Kuva Tiina Lämsä

64.675859396202, 24.484963685864


Osoite: Uimahallintie 8, Raahe
Puhelin: +358 8 221 474
Sähköpostiosoite: info.vesipekka@raahe.fi

Kuntokeidas Vesipekka

Kuntokeidas Vesipekka on nykyaikainen, täysin remontoitu koko perheen uimahalli- ja liikuntakeskus. Allasosastolla voit rentoutua monitoimialtaan hierontapisteissä ja hierottaa arjen kuormitukset pois vesisuihkujen alla tai osallistua ryhmätoimintoihin. Perheen pienimmille löytyvät omat lasten altaat, 45 m vesiliukumäki, uimareille kunto- ja syväallas. Wibit-temppurata on käytössä noin kerran kuukaudessa. Kylmäaltaassa pulahtamisen jälkeen kutsuu höyrysaunojen pehmeä lämpö.

Kuntosali on varustettu uusilla nykyaikaisilla laitteilla. Keilahallissa koko perhe viihtyy hohtokeilaten. Palloiluhallissa voit pelata tennistä, salibandya, sulkapalloa ja lentopalloa. Sisäpalloiluhalli ArinaAreena antaa mahdollisuuden jalkapallon ja pesäpallon pelaamiseen. Lisäksi meillä myös Personal Trainer- ja testauspalvelut ja solarium. Kahvilastamme voit tilata kahvitukset kokoustilaan ja TYHY-päiviin.

Kategoria: Liiku ja Voi hyvin, Koko perheellä, Ryhmät & kokoukset, Hyvinvointipalvelut, Kokous ja juhla

Vihannin kotiseutuyhdistyksen Ukonkantin pihapiiri Kirkkojärven rannalla
Vihannin kotiseutukeskus
Kulttuuri ja historia, Nähtävyydet
Vihannin kotiseutuyhdistyksen Ukonkantin pihapiiri Kirkkojärven rannalla
Ukonkantin pihapiiristä löytyy majoitusta, kokoustiloja, museaalisia kohteita ja nurkan takana upeat retkeilyreitit.

64.4845508, 24.9877838


Osoite: Kirkkotie 18, Vihanti Raahe
Puhelin: +358 (0)40 5747353

Vihannin kotiseutukeskus

Vihannin keskustassa Kirkkojärven rannalla kaartuu punamullan värinen rakennus kuin korkea puuaita ja sulkee syliinsä kotiseutukeskuksen punaiset ja keltaiset rakennukset. Alueen taloilla on niminä Hietalankantti, Mikkelänkantti ja Uhtuankantti ja Ukonkantti. Sana kantti tarkoittaa vihantilaisittain rakennusta. Vuonna 2003 alueelle siirrettiin Ukko-Pekka, entinen rautatieläisten asuintalo.

Kotiseutukeskuksessa se sai uuden muodon ja palvelee nyt kokous- ja majoitustilana. Vihannin kotiseutukeskus on omaleimainen ja monipuolinen kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus. Luonnonkaunis alue tarjoaa kesäisin mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen, uintiin, tennikseen, rantalentopalloon tai vaikka patikointiin vanhoilla karjapoluilla Rantasen- ja Saarelanjärven ympäristössä. Talvisin samalla alueella voi harrastaa hiihtoa vaihtelevassa maastossa valaistulla ladulla.

Kotiseutukeskuksen päärakennus on kirjastotalo Ukonkantti, jossa on auditorio, nuorisotila, museonäyttely sekä koulutus- ja kokoustiloja. Kesän 2004 aikana kotiseutukeskuksen alueelle valmistui kivikautinen asuinpaikka ja rikkaasta esihistoriasta kertova esitetaulu. Koko alue on vihantilainen erikoisuus, jossa yhdistyy nykyaika ja perinne, uusi ja vanha mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Esihistorialliset asuinpaikat

Vihannin alueella on asuttu jo kivikaudella. Kotiseutukeskuksen pihalla on malli kivikautisesta asumuksesta ja esihistoriasta kertova esitetaulu. Läntisrannan alueella on runsaasti esihistoriallisia asuinpaikkoja. 

Ukonkantin museo

Ukonkantin museo sijaitsee Vihannin kirjaston 2. kerroksessa. Avoinna ma – pe klo 12 – 19 Museon vitriineissä on eri aloja esitteleviä kokonaisuuksia muun muassa suutarinverstas.

 

 

 

Kategoria: Kulttuuri ja historia, Nähtävyydet, Huoneisto, Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla

Raahen pääkirjasto
Kulttuuri ja historia, Taide ja arkkitehtuuri
Kirjastokäynnillä voit nauttia taiteesta näyttelytiloissa.

64.6861612, 24.4732349


Osoite: Rantakatu 46, Raahe
Puhelin: +385 (0)40 135 6799
Sähköpostiosoite: kirjasto@raahe.fi

Raahen pääkirjasto

Raahen kaupunginkirjaston kaikki neljä palvelupistettä kuuluvat OUTI-kirjastoryhmään. Niistä pääkirjasto, sijaitsee Rantakadulla kaupungintalon, Kari Juvan veistospuiston ja meren läheisyydessä. Peruskorjatussa kirjastotalossa on tarjolla monia ajanmukaisia kirjastopalveluja.

Kirjastossa voi lainauspalvelujen lisäksi käyttää verkkoyhteyksiä kirjaston asiakaskoneilta tai langattomasti asiakkaan omalta laitteelta, lukea lehtiä paperisena tai e-lehtenä, skannata, tulostaa ja kopioida, tutustua paikallishistoriaan kotiseutuhuoneessa, nauttia kuukausittain vaihtuvista taidenäyttelyistä, kuunnella äänitteitä ja pelata konsolipelejä sekä digitoida av-aineistoa uuteen tallennusformaattiin. Hiljaisuutta kaipaaville on kaksi tutkijanhuonetta ja käsikirjasto, jotka soveltuvat itsenäiseen rauhalliseen työskentelyyn. Ryhmille kirjastosta löytyy kaksi vuokrattavaa ajanmukaista kokoustilaa.

Kategoria: Kulttuuri ja historia, Taide ja arkkitehtuuri, Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla

Törmälän tilan pihapiiriä Siikajoella
Törmälän tila
Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla
Törmälän tilan pihapiiriä Siikajoella
Herää uuteen päivään maalaismaisemassa. Kuva Siikajoen kunta

64.8391153, 24.7556873


Osoite: Toppilantie 20 A, Siikajoki
Puhelin: +358 (0)50 599 2058
Sähköpostiosoite: tormala@tormalantila.fi

Törmälän tila

Törmälän Tila tarjoaa majoitus-, ateria-, juhla- ja kokouspalveluja maaseudun rauhassa ympärivuotisesti. Lisäksi tilallamme on Saunatalo, jossa kolme erilaista saunaa, sekä kylpytynnyri.

Ateriapalvelut saat tilauksesta. Lähistöltä löytyy Siikajoen pappila ja Suomen sodan muistomerkki vastarannalla sekä merenrantakohteet Varessäikkä ja Tauvo.

Kategoria: Ryhmät & kokoukset, Kokous ja juhla

Loading content ...