Vietä paras pikkujoulu Raahen seudulla

Raahen seudulle saapuminen ja täällä pysyminen on helppoa: Kasitie tuo suoraan seutumme sydämeen. Pysäköinti on ilmaista ja paikkoja riittää! Pikkujoulukauden koittaessa myös meidän seudulla virittäydytään juhlafiilikseen. Erityislaatuisuutemme suomana meillä on tarjota monenmoista erityislaatuista tekemistä, näkemistä ja kokemista joulun alusajan arjesta irtautumiseen. Raahen seudulla voit nauraa itsesi kippuralle ratkiriemukkaiden teatteriesitysten siivittämänä tai nauttia käsillä tekemisen ihanuudesta. Pääset nauttimaan tunnelmallisista illallisista ja ainutlaatuista yöpymisistä. Upeat käyntikohteemme ja kivijalkakauppojen kutsuvat kohtaamiset ovat enemmän kuin kokemisen arvoisia.

Hurmaannu uniikeista majapaikoista ja ihanasta jouluruoasta

Voit yöpyä ihan kaupungin ytimessä ja nauttia kävelyhetkillä Wanhan Raahen menneitä aikoja henkivästä tunnelmasta. Ei ole väliä, yövytkö nykyaikaisessa cityhotellissa vaiko pienessä ja tunnelmallisessa boutique-hotellissa, muhkeiden vällyjen suloinen sileys ja viileys tuudittavat makoisiin uniin. Valinnanvaraa riittää myös sinulle, joka haluat yöpyä rustiikkisessa ja kodinomaisessa guesthousessa merellisessä maisemassa. Valitse sinua kutsuvin majoitusvaihtoehto ja rentoudu.

Ympäri vuoden meillä on tarjolla herkullista, omannäköistä, lähiseudun tuotteista rakkaudella valmistettua ruokaa. Pikkujouluaikaan ovat monet seutumme toimijat kehittäneet juuri sellaiset suussa sulavat pikkujoulumenut, jotka hellivät makunystyröitä, vievät ehkä mielikuvissa rakkaimpiin joulumuistoihin, mutta luovat taatusti uusia, verrattomia makumuistoja.

Langin Kauppahuoneen pikkujoulumenut on räätälöity vanhoja reseptikirjoja tutkien. Tarjolla on myös yhteistuumin Raahen Teatterin kanssa laadittu Teatteri & illallinen -paketti. Muistathan varata paikkasi hyvissä ajoin! Illallisesi voidaan myös höystää tukevalla annoksella tarinoita entisajan joulun vietosta. Langilla pääset myös nauttimaan aidosta vanhanajan saunaelämyksestä.

Aivan Raahen keskustassa sijaitseva Hotelli Raahen Hovi tarjoaa herkulliset menut ja monipuoliset tilat juuri omannäköisen juhlan viettoon. Halusitpa sitten saunoa ystäväporukalla tai kohottaa tunnelman kattoon suuremmalla seurueella, Hovissa vietätte pikkujoulut turvallisesti. Oman keittiön kehittelemät Joulumenut sekä sauna- ja kabinettitilojen Joulubuffet tarjoavat herkkuja mahan täydeltä. 

Revonlahden kotiseututalossa vietät tunnelmallisen pikkujoulun idyllisessä maalaismaisemassa. Aina ei juhlaväkeä tarvitse olla pirtin täydeltä, vaan voit vetäytyä vaikkapa ystäväporukassa nauttimaan rauhallisemmasta pikkujouluelämyksestä. Historiallisen pihapiirin puulämmitteisen saunan lämpimään syleilyyn on ihana heittäytyä pimenevässä alkutalven illassa.

Katariinan Kellarissa vietät ikimuistoisen pikkujoulun uniikissa ympäristössä. Tämän satoja vuosia vanhan holvikellarin intiimi ja ainutlaatuinen tunnelma kiskaisee sinut irti arjen tohinasta. Olipa valintasi sitten ystävien illanvietto, työporukan yhteinen hetki tai rauhallinen illallinen, puulämmitteinen kamiina ja kymmenet kynttilät takaavat lämpimän ja mieleenpainuvan kokemuksen. Tilauksesta voit varata Kellarin käyttöösi ja pyynnöstä saat sähköpostiisi tarjoukset eri menuvaihtoehdoista.

Siikajoen Luohuan kylässä sijaitsevan Pökkylän Punasen Tuvan väki kutsuu sinut mukaan kokemaan aidon joulutunnelman: vastaavaa et löydä muualta. Viihtyisä ympäristö ja pihapiiri sekä tunnelmalliset tilausravintola- ja myymälätila houkuttelevat asiakkaita ympäri Suomen. 

Tekemistä ja kokemista 

Näytelmiä on tällä pikkujoulukaudella ohjelmistossa useita. Raahen teatterin Kunnon komedia, tyylipuhdas englantilainen farssi lupaa riemastuttavia väärinkäsityksiä huimalla vauhdilla. Pyhäjoen näyttelijät tarjoilevat kotimaisen pikkujoulukomedian Tuhannen riemun rysä. Ruukin Näyttämön Lumikit-klassikkonäytelmän myötä voit hiljentyä naiskohtaloiden äärelle.

Joulun ajan työpajoissa pääset sinkoamaan uuden tähden himmelitaivaalle. Koe jotain uutta, löydä käsillä tekemisen ilo Raahen Taitopajan himmeli- ja kynttiläpajoissa

Joululahjaostoksille ihanimpiin liikkeisiin

Päivän aikana muista varata aikaa kierrellä rauhassa kivijalkakaupoissamme tehden vaikkapa joululahjaostoksia. Seutumme kivijalkaliikkeet ja muut ostospaikat ovat niin tunnettuja loistavasta asiakaspalvelustaan, että onpa meille tultu shoppailupäivää viettämään jopa Helsingistä saakka! Harva se päivä tänne hurautetaan Oulusta turvallisille ja antoisille ostoksille. 

Elämyksiä käyntikohteissa ja tapahtumissa

Käyntikohteita seudullamme riittää. Historiaa, kulttuuria ja kulttuurihistoriaa rakastavalle pikkujouluvierailijalle ainutlaatuiset museokohteemme ovat must! Joulun alla, Annanpäivän aikaan, Pakkahuoneen museossa puetaan Merimiehen koti entivanhaan jouluasuun. Myös Laivapatruunin koti Soveliuksen talossa koristellaan menneiden aikojen porvariskodin tyyliin.

Jos sattumoisin pikkujoulun viettosi Raahessa osuu näin hyvin nappiin, pääset innostavalle ja informatiiviselle Kulttuuriympäristökävelylle. Lauantaina 12.12.2020 klo 18 juhlistetaan samalla LUX Seminaari -valopihan avajaisia Raahen seminaarialueella. Opastettu kulttuurikävely on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viettoa

Tapahtumatalo Raahessa on pikkujouluaikaan luvassa tunteellisia ja taidokkaita musiikki- ja teatteriesityksiä. Poikkeuksellisen hienoa loppuvuoden tarjonnasta tekee se, että miltei kaikki esitykset toteutetaan oman seudun taitureiden voimin.