Saapuminen ja liikkuminen

Raahen seutu sijaitsee loistavalla paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Käytettävissäsi on nopeat lentoyhteydet maailmalle, ympäristöystävälliset junat, sekä länsirannikon valtaväylä,8-tie automatkustamiseen. Seudun keskus, Raahe, sijaitsee noin tunnin ajomatkam päässä Oulusta etelään, noin 1½ tuntia Kokkolasta pohjoiseen ja noin kaksi tuntia Kajaanista länteen. Raahessa melkein kaikki mitä tarvitset on kävelymatkan päässä.  

Saapuminen tänne

Lentämällä

Suomen toiseksi vilkkain lentoasema Oulussa on vain n. 70 km Raahesta pohjoiseen. Matka-aika lentoasemalta Siikajoen kylälle 50 min, Raaheen 60 min ja Pyhäjoelle 1 h 20 min.   

Airport taksin lentokenttäyhteysvuoroilla pääset Oulun lentoasemalta Raaheen, Siikajoen Revonlahdelle ja Pyhäjoelle. Raahen ydinkeskustan alueella taksi hakee veloituksetta matkustajat hotellilta, työpaikalta tai jopa kotiovelta. Muuten kyytiin pääsee noutopisteiden lisäksi reitin varrelta linja-autopysäkeiltä ja 8-tien välittömästä läheisyydestä. Lentokenttäkuljetukseen tulee ilmoittautua ennakkoon puh. 0100 3020. Numero palvelee sinua 24/7. 
Oulun lentoasemalta voit myös vuokrata auton vierailullesi.

Junalla

Junalla matkustat seudulle nopeasti ja ympäristöystävällisesti.
Raahen rautatieasema on Vihannissa, noin 36 km päässä kaupungin keskustasta. Vihannin asemalta on kutsutaksiyhteys Raahen keskustaan (aikataulu voimassa 7.7.-31.8.2021)
Ma - Su Raahe - Vihanti klo 9.15 (etelään lähtevä juna klo 9.56)
Ma - Su Vihanti - Raahe klo 11.05 (etelästä saapuva juna klo 11.00)
Ma - Su Raahe - Vihanti klo 21.00 (etelään lähtevä juna klo 21.52)
Ma - Su Vihanti - Raahe klo 21.35 (etelästä tullut juna klo 21.28)

Kutsutaksi tarkoittaa sitä että kyytiin ilmoittaudutaan soittamalla Raahen Taksi Oy:n numeroon 0100 3020 viimeistään kaksi tuntia ennen taksin lähtöaikaa. Palvelun hinta asiakkaalle on  13,00€ Raahe – Vihanti välille. Tarkista aikataulu Raahen Taksin sivuilta. Juna-asemalle menevän kutsutaksin kyytiin voi hypätä myös suorimman matkan varrelta linja-autopysäkiltä tai huoltoasemalta, sovi paikka kuskin kanssa kun ilmoittaudut kyytiin.
Siikajoen rautatieasema on Ruukissa

Vaihtoehtoisesti voit harkita matkustaa junalla Ouluun tai Kokkolaan ja jatkaa linja-autoyhteydellä perille saakka.

Linja-autolla

Raahen linja-autoasema ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, tänne saapuu linja-autoja pohjoisesta, etelästä ja idästä.

Linja-autovuorot Matkahuolto 
Linja-autovuorot Onnibus Pysäkki: Valtatie 8, Jokelanperän pikavuoropysäkki (Pattijoki)

Veneellä

Veneilijän palvelut Raahen seudulla sivulla pääset tutustumaan satamiin ja palveluihin ja lomanviettovinkkeihin. Raahessa vierailevia venekuntia palvelee Raahen Purjehdusseuran isännöimä Terässatama. Lyhyillä käynneillä veneen voi kiinnittää maksuttomasti Museonrannan venepaikoille sekä Iso-Kraaselin, Taskun, Kallan ja Ulkopauhan saarissa oleviin laitureihin ja poijuihin. Siikajoen kunta ylläpitää Merikylän, Tauvon ja Varessäikän pienvenesatamia ja niiden palveluja.

 

 

Liikkuminen täällä 

Raahen keskustassa kaikki palvelut on kätevästi kävelymatkan etäisyydellä, pikkukaupungin etuja. Liikutpa sitten kaupungissa, saaristossa tai seudun kohteisiin, jalan, pyörällä, veneellä tai autolla, kyyti löytyy ja kysyvä ei tieltä eksy.

Pyörällä

Useimmat majoitusliikkeet tarjoavat polkupyörän lainaksi vierailusi ajaksi. Pyöriä kaupunki- ja maastoajoon voit myös vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä ja pyöräliikkeistä.

Paikallisliikenteen kyydissä

Raahessa liikennöidään kaupunkimaista joukkoliikennettä paikallisbusseilla ja palveluliikenteen autoilla. 

Taksilla

Raahen Taksi 

Vuokra-autolla

Hertz
Ouluntien Autohuolto Oy Shell 
Autovuokraus Korkki

Vesipeleillä

Saaristoristeilijät vievät sinut Raahen saaristoon kesällä joka päivä. Saaristoristeilyjen ja kuljetusten aikataulut löydät omalta sivultaan. Operoijen kanssa voit sopia myös kyydityksistä muualle seudun kohteisiin.
Kajakit, kanootit ja SUP-laudat voit vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä.