Veneilijän palvelut Raahen seudulla | Visit Raahe
meripäivät museonranta

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Raahen seutu Perämeren rannalla toivottaa veneilijät tervetulleiksi. Merenkulku on kuulunut rannikkoseudulla elävien elämään vuosisatojen ajan. Vesien äärellä olemme asuneet, niistä eläneet, niitä käyttäneet matkojen taittamiseen. Tältä sivulta löydät koottuna veneilijän palvelut ja parhaat tärpit leppoisaan lomailuun Raahen seudulla. Klikkaa alta kuvista vierasvenesatamien tietoihin ja palveluihin niissä, mm. polttoaineen jakelupisteet ja huoltopalvelut. Tästä löydät myös parhaat kohteet ja retkisatamat Raahen saaristossa.

Skrollaa sivun alaosaan niin löydät vinkit ja linkit koko perheen lomanviettoon heti satamien lähistöllä ja Raahen seudulla. Ruokakaupat ja erikoisliikkeet löytyvät myös läheltä. Vaihtelu virkistää joten muista myös tutustua uniikkeihin majoitusvaihtoehtoihin maalla. Raahen seutu tarjoilee elämyksiä luonnossa ja kulttuurin parissa ja ajantasaiset tapahtumien tiedot löydät parhaiten Visit Raahe Facebookista.  

Täyden palvelun Terässataman vierasvenesatama Raahe
Museonrannan vierasvenepaikat - Raahe
Varessäikkä uimaranta ja pienvenesatama - Siikajoki
Iso-Kraaselin historiallinen majakkasaari - Raahen saaristo
Kallan saari ja karun kauniit kivikkorannat - Raahen saaristo
Tauvon uimaranta ja pienvenesatama - Siikajoki
Taskun saaren valkeat rannat ja historiallinen pooki - Raahen saaristo
Thompsonin rannan vierasvenepaikat - Raahe

Välimatkat ovat lyhyet - pidemmällekin pääsee

Välimatkat ovat lyhyet ja matkat satamista useimpiin vierailukohteisiin, museoihin, kaupoille, ravintoloihin, näyttelyihin, kesäteatteriin, Wanhaan Raaheen, taittuu mukavasti jalkaisin. Jos haluat kokeilla nopeampaa liikkumisvaihtoehtoa niin kilauta pyörävuokraamoon Lappikseen ja menopeli toimitetaan sinulle vaikka laiturille saakka. Jos mielit edemmäs ookailemaan niin ota silloin yhteys autoja vuokraavaan Hertziin.

Mukavia kohteita ja lomaelämyksiä koko perheelle - myös laivakoirille

Visit Raahe sivustolta löydät mukavia tutustumispaikkoja Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella, tekemistä on taatusti useammaksi päiväksi, seutu on mukava sekoitus kuplivaa kaupunkikulttuuria ja idylliä maaseutua, merellisyyttä ja sisämaan rauhaa. Kävelymatkan päässä Raahen satamista löytyy historiallinen helmi, Wanha Raahe puukaupunkialue puistoineen ja aukioineen, taloineen ja tarinoineen. Tarinoihin pääset tutustumaan teemallisilla opastuskierroksilla Raahen matkailuoppaiden mukana. Historian kertomaa rannikkokaupungin ja entisraahelaisten elämistä voit kuunnella myös lataamalla Glopas ääniopassovellus älylaitteellesi. Piipahda putiikeissa, nauti kahvit tai maittavat ateriat Langin Kauppahuoneella ja Willakatariinan aittakahvilassa, virkisty Ruiskuhuoneen terassilla ja nauti livemusiikista, lähde ostoksille palveleviin kivijalkakaupppoihin keskustaan.

Kari Juvan veistospuisto vanhassa Raatihuoneen puistossa on  ainutlaatuisuudessaan virkistävä keidas. Tapahtumatalo Raahen Myötätuuli-galleria on myös avoinna läpi kesän.

Lapset viihtyvät lasten liikennepuistossa ja lukuisissa leikkipuistoissa. Sisävesipolskintaa, saunan lämpöä, keilailua ja mukavaa liikkumista monen lajin parissa on luvassa kylpylämäisessä Kuntokeidas Vesipekassa. Satamia lähimmät uimarannat löytyvät Pikkulahdelta ja Kylmäniemiemestä. Siikajoen Varessäikän vierassataman yhteydessä on myös uimaranta ja kesäkahvila, sen ja Raahen välillä on myös Tauvo ja sen legendaarisen hieno hiekkaranta.

Perheen karvakaverit ovat myös lämpimästi tervetulleita. Koirapuistojen ja koirien uimapaikkojen, kuin myös vinkit koiraystävällisiin majoitus-, ravintola- ja käyntikohteisiin löydät Koiraystävällinen Raahen seutu -artikkelista

Saaristoluonto tarjoilee retkeilijälle monipuolisesti mahdollisuuksia

Vaihda ruori hetkeksi melaan ja kokeile melontaa tai suppailua. Kalustoa vuokraa Lappis. Täältä löytyvät myös ammattitaitoiset ohjaajat lajin opetukseen. Saaristoon ja sen historiallisiin pookeihin pääset tutustumaan myös säännöllisillä risteilyillä. Saaristoristeilyt ja kuljetukset starttaavat kesäkuulla ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Puhdas ja ainutlaatuinen saaristoluontomme on meille tärkeä joten retkeilethän sinäkin roskattomasti. Saaristossa liikkuvan tulee myös huomioida rajoitukset maihinnousussa lintujen pesintäaikaan. 

Jaa ja löydä parhaat hetkesi @visitraahe #visitraahe

Lisää vinkkejä löydät täältä Visit Raahen sivustolta, Instagramissa ja Facebookissa. Jos kaipaat lisätietoja niin pistä viestiä tulemaan vaikka Facebookin kautta tai sähköpostilla matkailuatraahe.fi