Veneilijän palvelut Raahen seudulla

Raahen seutu Perämeren rannalla toivottaa veneilijät tervetulleiksi. Merenkulku on kuulunut rannikkoseudulla elävien elämään vuosisatojen ajan. Vesien äärellä olemme asuneet, niistä eläneet, niitä käyttäneet matkojen taittamiseen. Tältä sivulta löydät koottuna veneilijän palvelut ja parhaat tärpit leppoisaan lomailuun Raahen seudulla. Klikkaa alta kuvista vierasvenesatamien tietoihin ja palveluihin niissä. Tästä löydät myös parhaat kohteet ja retkisatamat Raahen saaristossa. Sivun alaosasta löydät vinkit ja linkit koko perheen lomanviettoon heti satamien lähistöllä ja Raahen seudulla. Vaihtelu virkistää joten muista myös tutustua uniikkeihin majoitusvaihtoehtoihin maalla. Raahen seutu tarjoilee elämyksiä luonnossa ja kulttuurin parissa ja ajantasaiset tapahtumien tiedot löydät parhaiten Visit Raahe Facebookista.              

Välimatkat ovat lyhyet - pidemmällekin pääsee

Välimatkat ovat lyhyet ja matkat satamista useimpiin vierailukohteisiin, museoihin, kaupoille, ravintoloihin, näyttelyihin, kesäteatteriinWanhaan Raaheen, taittuu mukavasti jalkaisin. Jos haluat kokeilla nopeampaa liikkumisvaihtoehtoa niin kilauta pyörävuokraamoihn Apurattaalle tai Botnia Outdooriin ja menopeli toimitetaan sinulle vaikka laiturille saakka. Jos mielit edemmäs ookailemaan niin ota silloin yhteys autoja vuokraaviin Juhan Autoon tai Hertziin.

Mukavia kohteita ja lomaelämyksiä koko perheelle - myös laivakoirille

Visit Raahe sivustolta löydät mukavia tutustumispaikkoja Raahessa, Siikajoella ja Pyhäjoella, tekemistä on taatusti useammaksi päiväksi, seutu on mukava sekoitus kuplivaa kaupunkikulttuuria ja idylliä maaseutua, merellisyyttä ja sisämaan rauhaa. Kävelymatkan päässä Raahen satamista löytyy historiallinen helmi, Wanha Raahe puukaupunkialue puistoineen ja aukioineen, taloineen ja tarinoineen. Tarinoihin pääset tutustumaan teemallisilla opastuskierroksilla Raahen matkailuoppaiden mukana. Historian kertomaa rannikkokaupungin ja entisraahelaisten elämistä voit kuunnella myös lataamalla Glopas ääniopassovellus älylaitteellesi. Piipahda putiikeissa, nauti kahvit tai maittavat ateriat Langin Kauppahuoneella ja Willakatariinan aittakahvilassa, virkisty Ruiskuhuoneen terassilla ja nauti livemusiikista, lähde ostoksille palveleviin kivijalkakaupppoihin keskustaan ja kunhan tässä elämämeno normalisoituu, astu yöelämään Riemu Bar & Clubissa.

Kari Juvan veistospuisto vanhassa Raatihuoneen puistossa on  ainutlaatuisuudessaan virkistävä keidas. Vierailu Janssonin taidegalleriassa piristää päivää. Tapahtumatalo Raahen Myötätuuli-galleria on myös avoinna läpi kesän.

Lapset viihtyvät lasten liikennepuistossa ja lukuisissa leikkipuistoissa. Sisävesipolskintaa, saunan lämpöä, keilailua ja mukavaa liikkumista monen lajin parissa on luvassa kylpylämäisessä Kuntokeidas Vesipekassa. Satamia lähimmät uimarannat löytyvät Pikkulahdelta ja Kylmäniemiemestä. Siikajoen Varessäikän vierassataman yhteydessä on myös uimaranta, sen ja Raahen välillä on myös Tauvo ja sen legendaarisen hieno hiekkaranta.

Perheen karvakaverit ovat myös lämpimästi tervetulleita. Koirapuistojen ja koirien uimapaikkojen, kuin myös vinkit koiraystävällisiin majoitus-, ravintola- ja käyntikohteisiin löydät Koiraystävällinen Raahen seutu artikkelista. 

Saaristoluonto tarjoilee retkeilijälle monipuolisesti mahdollisuuksia

Vaihda ruori hetkeksi melaan ja kokeile melontaa tai suppailua. Kalustoa vuokraavat Botnia Outdoor ja SUP Siniaalto. Molemmilta löytyvät myös ammattitaitoiset ohjaajat lajin opetukseen. Saaristoon pääset tutustumaan myös säännöllisillä risteilyillä. Saaristoristeilyt ja kuljetukset starttaavat kesäkuulla ja kausi jatkuu pitkälle syksyyn. Puhdas ja ainutlaatuinen saaristoluontomme on meille tärkeä joten retkeilethän sinäkin roskattomasti. Saaristossa liikkuvan tulee myös huomioida rajoitukset maihinnousussa lintujen pesintäaikaan. 

Jaa ja löydä parhaat hetkesi @visitraahe #visitraahe

Lisää vinkkejä löydät täältä Visit Raahen sivustolta, Instagramissa ja Facebookissa. Jos kaipaat lisätietoja niin pistä viestiä tulemaan vaikka Facebookin kautta tai sähköpostilla matkailu [at] raahe.fi