Röysyt Taskun saaressa

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Raahen seutu on hyvien osien yhteensopiva summa, se on Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki. Kotimme on Suomen Pohjois-Pohjanmaalla, Perämeren rannalla, Siika- ja Pyhäjokien välissä ja varsilla. Tervetuloa olemaan osa tarinaamme.

Meri ja joet, vedet ja tuulet, elämän makuinen elämä ovat muokanneet meidät tällaisiksi kuin olemme, itsepäisiä jurottajia sanoisi yksi, hersyvän nauravaisia elämästä nauttijoita sanoisi toinen. Vesien äärellä olemme asuneet, niistä eläneet, niitä käyttäneet matkojen taittamiseen. Täällä voit tuntea välillä suloisen lempeän, toisinaan periksiantamattoman, voimainsa tunnoissa myllertävän merituulen kasvoillasi ja kuulla sen huminan hiljaisuuden keskellä sisämaan puiden latvoissa. Meri on täällä vähän tummempi, elämän maku syvempi mutta myös valo kirkkaampaa tummia taustoja vasten. Se on pohjoisen valo.

Täällä yhdistyvät erilaisuuksien parhaat puolet.

Olemme eritysen ylpeitä teeskentelemättömästä tavastamme elää jossa yhdistyvät parhaat puolet kuplivasta kaupunkimaisuudesta ja verkkaisesta maaseutumaisuudesta, vahvasta teollisuudesta ja korkeasta vastuullisuudesta, huippuluokkaa olevasta tuottavuudesta ja totaalisesta hiljaisuudesta, pimeästä ja valosta. Puhdas luonto on yhteinen perintömme ja sellaisena sen aiomme säilyttääkin, puhtaana ja saavutettavana, myös sinun nauttia.

Avoimuutta uusille tuulille, perinteitä syleillen.

Seutu tunnetaan merestä ja saaristosta, laivoista, merimiehistä, heidän erilaisista tavoistaan ja tarinoistaan ja erityisen vahvasta ja pitkästä teollisuuden perinnöstä. Aikoinaan laivojen mukana maailmalta tulivat uudet ideat, tuotteet, jopa luksus. Täällä suhtauduttiin uuteen avoimesti, näin tehdään edelleen, niin sitä kehittyy. Eikä ripaus luksusta ole meistä edelleenkään pahitteeksi.

Ole kanssamme onnellinen, elä kuin paikalliset.

Suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa. Ota meidät oppaaksesi niihin asioihin ja paikkoihin jotka tekevät meidät onnellisiksi. Wanha Raahe, sielukas ja tarinoita täysi, yksi valtakuntamme parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Raahen saaristo joka kaikkien sen kokeneiden sydänten lisäksi on voittanut valtakunnallisen Vuoden Retkikohde 2016 palkinnon. Siika- ja Pyhäjokien varsien luonto, aarnimetsät, rauhaa ja hiljaisuutta janoavien sydämen kopukoita hykerryttävät retkeilyreitit ja -maisemat. Meillä on tarjota yltäkylläisesti mahdollisuuksia kokea paikallista historiaa, rohkeaa taidetta, tervan tuoksuista ja suolaveden makuista merellistä kuin myös trendien tuomaa kulttuuria jota maustetaan monipuolisella tapahtumien kirjolla.  

Tervetuloa! Tiedä vaikka jäisit.