Wanhan Raahen Joulukalenteri | Visit Raahe
joulu

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Wanhan Raahen Joulukalenteri

Wanhan Raahen Joulukalenteri helpottaa joulun odotuksen jännitystä. Joulun lähestyessä Raaheen laskeutuu jälleen omanlainen tunnelmansa kun Wanhan Raahen joulukalenteri avautuu, ikkuna kerrallaan joulukuun ensimmäinen päivä lähtien, esitellen 24 perinteistä ja omanlaista upeaa, vuosittain vaihtuvaa vanhan kaupungin kohdetta.

Wanhan Raahen Joulukalenterin ikkunoiden koristelusta vastaavat historiallisen ja eläväisen puukaupungin asukkaat, yrittäjät ja muut vanhoissa puutalokortteleissa toimivat. Wanhan Raahen jouluiset ikkunat ovat ihasteltavissa 1.12. - 6.1. paikan päällä sekä kuvina ja tarinoina Visit Raahen digitaalisissa kanavissa. 

Tarinoita Wanhasta Raahesta ja entisraahelaisista 

Raahelainen kirjailija Kirsti Vähäkangas kirjaa jokaisen 24 ikkunan kohdalle historiallista tarinaa kertoen joko kyseisen talon historiasta tai muutoin Raahen historiasta. Tarinat julkaistaan Visit Raahen sivulla aina päivä kerrallaan, kuvia voit ihailla myös Visit Raahen Facebookissa ja Instagramissa. Kun haluat jakaa omia kalenterikuviasi Wanhasta Raahesta, muistathan tägätä ne #visitraahe ja #wanhanraahenjoulukalenteri. IG storeissa tägää myös @visitraahe niin tuotoksesi voi tulla jaetuksi. 

Ota kartta mukaan jouluiselle kävelykierrokselle 

Tonttupajalla on valmistunut jälleen kartta, jonka avulla voit kiertää joulukalenterin kohteet. Kartan pohjana on vanha säännölliseen ruutukaavaan perustuva puutalokorttelien alue. Pietari Brahen perustama Raahen kaupunki sai ensimmäisen asemakaavansa, säännöllisen ruutukaavan, vuonna 1650. Suurin osa kaupungin puisesta rakennuskannasta periytyy vuoden 1810 kaupunkipalon jälkeiseltä ajalta 1800-luvun alkupuolelta. Lataa kartta täältä. Paperisen kartan voit noutaa Praatista, Tapahtumatalo Raahesta ja Raahen pääkirjastolta. Kartta on julkaistu myös Raahelaisessa 29.11.2023.

Jos olet mieltynyt digitaalisiin reittisopastuksiin niin löydät nyt joulukalenterireitin myös Outdooractivesta. Tutustu seudun retkeilyreitteihin täällä.   

Klikkaa luukusta tarinoihin entisraahelaisesta elämästä ja joulunvietosta

 

 

joulu
Tapahtumapäivät
-
Visit Raahe
Kirkkokatu 28
92100 Raahe
matkailuatraahe.fi