Parhaat pulkkamäet Raahen seudulla | Visit Raahe

Jaa parhaat hetkesi #visitraahe @visitraahe

Vauhdin hurman voit saavuttaa helposti pulkkamäessä. Raahen seudulla on lukuisia paikkoja, joissa voit nauttia vauhdikkaasta mäenlaskusta pulkalla, liukurilla, kelkalla tai ehkä jollain omatekoisella vempeleellä. Huolehditaan kuitenkin siitä, että kaikki tapahtuu turvallisesti. Maltti on valttia ja turvavälit tärkeät.

Raahen pulkkamäkivinkit

Raahen Hiihtokeskuksen maastoissa liikutaan hiihtäen tai fatbikellä ja otetaan ehkä kaupungin parhaat vauhdit pulkkamäessä. Mäen reunassa löytyy myös grillikatos retkieväiden valmistukseen ja nauttimiseen. Hiihtomajan ovet ovat auki ulkoilijoille joka päivä klo 9-21.
Osoite: Hiihtomajantie 142, 92120 Raahe.
Kohde Google-kartalla   
 
Raahen kaupungin alueella mäenlaskuun pääsee myös hauskan nimisissä paikoissa. Fantin mäki sijaitsee saman nimisessä saaressa Wanhan Raahen vastarannalla. Auton voi pysäköidä joko Terässataman tai Raahen Melontakeskuksen pihaan ja kävellä pikku pätkän kevyen liikenteen väylää ja Fantin luontopolkua. Polun varrelta löytyy myös tulistelupaikka, josta avautuu upea maisema kohti historiallista vanhaa puukaupunkia.
Terässataman osoite: Ulkofantintie 123, 92100 Raahe, Melontakeskuksen osoite: Musta 14, 92100 Raahe. 
Kohde Google-kartalla  
 
Suurta suosiota mäenlaskijoiden joukossa nauttii myös Kyöpelinvuori Antinkankaan kaupunginosassa.
Osoite: Mäntymetsäntie 27, 92130 Raahe.
Kohde Google-kartalla   

Astetta hurjempi Pääkallovuori kohoaa Isoholmissa, aivan Holmintien vieressä. 
Osoite: Holmintie, Raahe
Kohde löytyy Google-kartalta koordinaateilla: 64°41'49.8"N 24°30'29.3"E

Huilamäki puolestaan sijaitsee Arkkukarissa. Mäki kohoaa Valtatie 8:n vierellä, 8 kilometriä Raahesta etelään. Käänny vasemmalle Leinoperän suuntaan, jatka Haantietä noin puoli kilometriä ja sen jälkeen Välihaantielle oikealle, missä onkin jo opasteet. Mäen päällä on myös grillikatos, jonne viritettävää tulta varten kannattaa ottaa omat klapit mukaan.

Piehingin leikkipuisto ja urheilualue tarjoaa kaksi pulkkamäkeä kohtuullisemmasta vauhdista pitäville. Samalla alueella on mahdollisuus luistella ja hiihtää. 
Osoite: Aronlammentie 46, 92220 Piehinki

Alpuanharjun hiihtomajalla Vihannissa on hiihtolatujen lisäksi mainiot mahdollisuudet mäenlaskuun. Majan läheisyydessä on grillikatos eväiden nauttimista varten. Hiihtomajan ovet ovat avoinna joka päivä klo 9-21, eli lämmittelemäänkin pääsee tarvittaessa.
Osoite: Hiihtopaikantie 107, 86460 Alpua.
Kohde Google-kartalla  

Pulkkamäet Pyhäjoella

Rautiperän ulkoilualue on koko perheen liikuntakeskus. Talvella voit ottaa hurjat vauhdit pulkkamäessä, käydä hiihtämässä valaistuja latuja pitkin, pulahtaa virkistävään avantoon ja käydä Talvikiskassa juomassa lämmintä juotavaa ja haukkaamassa pientä purtavaa. 4H -nuorten pitämä Talvikiska on avoinna viikonloppuisin hiihtokauden aikana. Makkaraa voit paistaa kodassa tai 1 km hiihtolenkin varrella olevalla laavulla. Kesäisin alue on suosittu pyöräily-, lenkkeily- ja uintipaikka.  alueella on myös 18-väyläinen frisbeegolfrata. Iso pysäköintialue.
Kohde Google-kartalla   
 
Yppärin Pörkänmäki on kyläyhdistyksen ylläpitämä, lapsiperheille sopiva ulkoilupaikka ja pulkkamäki lähellä Yppärin koulua. Alueella on kota, jonka lukon koodin saa soittamalla ovessa olevaan numeroon. Vierestä pääsee ladulle. Koulun piha-alueella on myös luistelukenttä.
Kohde Google-kartalla   
 
Parhalahden koulun pulkkamäki sijaitsee koulun piha-alueella. Hurjasta mäestä saa huippuvauhdit, sen verran jyrkkä se on. Koulun piha-alueella on myös luistelukenttä ja koululaisten ladut lähtevät vierestä. Iso pysäköintialue.
Kohde Google-kartalla  
 
Pirttikosken koulun lähimetsää kutsutaan kylällä Puolen hehtaarin metsäksi. Sieltä löytyy kallioilta sopivia pulkkamäkejä myös perheen pienimmille. Koulun alueella on myös luistelukenttä ja koululaisten latuja lähtee vierestä. Myös vieressä olevalle joelle on tehty latu. Iso pysäköintialue.
Kohde Google-kartalla  

Sopivat vauhdit Siikajoella

Hietamaan vapaa-aikakes​​​​kuksessa Ruukissa on talvella hiihtolatuja, avantountipaikka ja pulkkamäki. Pulkkamäen läheisyydessä on kota ja Hietamaalla myös nuotiopaikka.
Osoite: Hietamaantie 96, 92400 Siikajoki.
Kohde Google-kartalla  

Revonlahden Häkkilänkankaan pulkkamäki on hiihtoladun varressa. Hiihtoladun varrella lähellä pulkkamäkeä on laavu. Pulkkamäelle ja laavulle pääset Keskuskatu 38:n kohdalta lähtevää tietä pitkin.

Kirkkokukkulan maastoissa voi hiihtää ja laskea pulkkamäkeä. Pulkkamäen vieressä on kota ja laavu.
Osoite: Revonlahdentie 805, 92320 Revonlahti.

Siikajoenkylän Urheilumaassa on talvella pulkkamäki. Pulkkamäen lähellä on jääkenttä ja kaukalo sekä hiihtolatu.
Osoite: Siikajoentie 1548, 92320 Siikajoki.

Karinkannassa pulkkamäki on laavun vieressä hiihtoladun varrella.
Osoite: Ouluntie 1185, 92330 Karinkanta.

Tsekkaa lisävinkkejä talviseen liikuntaan ja ulkoiluun

Jos tarvitset vielä vähän lisäinnostusta ulkoiluun, sitä löydät talvilomaelämyksiinluontopolkuihin ja meren jäällä liikkumiseen keskittyvistä artikkeleista. Hiihtoinnostusta voit puolestaan metsästää tutustumalla alueemme latukarttoihin: Raahen latukarttaSiikajoen latukartta ja Pyhäjoen latukartta.

Seuraa ajankohtaisia tapahtumia ja päivityksiä Visit Raahe Facebookista ja virittäydy tunnelmaan Instagramissa @visitraahe ja #visitraahe.

Poikkeavuudet taukopaikkojen aukioloissa ja palveluissa ovat mahdollisia. 

Explore