Wanhan Raahen Joulukalenteri

Wanhan Raahen joulukalenteri helpottaa joulun odotuksen jännitystä. Joulun lähestyessä Raaheen laskeutuu ihan omalainen tunnelmansa kun Wanhan Raahen joulukalenteri avautuu, ikkuna kerrallaan Joulukuun ensimmäinen päivä lähtien. Ikkunoiden koristelusta vastaavat historiallisen, mutta eläväisen puukaupungin asukkaat, yrittäjät ja muut vanhoissa puutalokortteleissa toimijat. Wanhan Raahen jouluiset ikkunat ovat ihasteltavissa 1.12. - 6.1. 

Puhuva joulukalenteri kertoo tarinoita Wanhasta Raahesta

Raahelainen kirjailija Kirsti Vähäkangas kirjaa jälleen jokaisen 24 ikkunan kohdalle historiallista tarinaa kertoen joko kyseisen talon historiasta tai muutoin Raahen historiasta. Tarinat julkaistaan tällä Visit Raahen sivulla aina päivä kerrallaan, kuvia voit ihailla myös Visit Raahen Facebookissa ja Instagramissa. Kun haluat jakaa omia kalenterikuviasi Wanhasta Raahesta, muistathan tägätä ne #visitraahe ja #wanhanraahenjoulukalenteri. Tarinat ovat myös kuunneltavissa Glopas-mobiilisovelluksessa. Voidaan siis sanoa, että meillä on Wanhassa Raahessa on puhuva joulukalenteri. Glopas-sovelluksen voi ladata maksutta älypuhelimesi Google Play -kaupasta tai App Storesta.

Ota kartta mukaan jouluiselle kävelykierrokselle

Kun kalenterireitti taas tälle joululle valmistuu, voit ladata täältä mukaan kierroksellesi oman kartta. Kartan pohjana on vanha säännölliseen ruutukaavaan perustuva puutalokorttelien alue. Pietari Brahen perustama Raahen kaupunki sai ensimmäisen asemakaavansa, säännöllisen ruutukaavan 1650. Suurin osa kaupungin puisesta rakennuskannasta periytyy 1810 kaupunkipalon jälkeiseltä ajalta 1800-luvun alkupuolelta. Lue lisää kaupungin rakentumisen vaiheista Wanhan Raahen omalta sivulta.

Klikkaa kalenteriluukkua ja lähde mukaan Wanhan Raahen tarinoihin

123456789101112131415161718192021222324

Hyvää joulua meiltä kaikilta teille kaikille!