Wanhan Raahen Joulukalenteri

Wanhan Raahen Joulukalenteri helpottaa joulun odotuksen jännitystä. Joulun lähestyessä Raaheen laskeutuu jälleen omanlainen tunnelmansa kun Wanhan Raahen joulukalenteri avautuu, ikkuna kerrallaan joulukuun ensimmäinen päivä lähtien. Ikkunoiden koristelusta vastaavat historiallisen ja eläväisen puukaupungin asukkaat, yrittäjät ja muut vanhoissa puutalokortteleissa toimivat. Wanhan Raahen jouluiset ikkunat ovat ihasteltavissa 1.12. - 6.1. paikan päällä sekä kuvina ja tarinoina digitaalisissa kanavissa. 

Puhuva joulukalenteri kertoo tarinoita Wanhasta Raahesta

Raahelainen kirjailija Kirsti Vähäkangas kirjaa jälleen jokaisen 24 ikkunan kohdalle historiallista tarinaa kertoen joko kyseisen talon historiasta tai muutoin Raahen historiasta. Tarinat julkaistaan tällä Visit Raahen sivulla aina päivä kerrallaan, kuvia voit ihailla myös Visit Raahen Facebookissa ja Instagramissa. Tarinat ovat myös kuunneltavissa Glopas-mobiilisovelluksessa. Voidaan siis sanoa, että meillä on Wanhassa Raahessa puhuva joulukalenteri. Glopas-sovelluksen voi ladata maksutta älypuhelimesi Google Play -kaupasta tai App Storesta. Kun haluat jakaa omia kalenterikuviasi Wanhasta Raahesta, muistathan tägätä ne #visitraahe ja #wanhanraahenjoulukalenteri. IG storeissa tägää myös @visitraahe niin tuotoksesi voi tulla jaetuksi. 

Ota kartta mukaan jouluiselle kävelykierrokselle

Tonttupajalla on jälleen tehty kartta, jonka avulla voit kiertää joulukalenterin ikkunat. Lataa kartta tästä (pdf). Paperisen kartan voi noutaa Raahen matkailuneuvonnasta (Brahenkatu 10, Raahe) tai Praatista (Kirkkokatu 43, Raahe). Kartan pohjana on vanha säännölliseen ruutukaavaan perustuva puutalokorttelien alue. Pietari Brahen perustama Raahen kaupunki sai ensimmäisen asemakaavansa, säännöllisen ruutukaavan, vuonna 1650. Suurin osa kaupungin puisesta rakennuskannasta periytyy vuoden 1810 kaupunkipalon jälkeiseltä ajalta 1800-luvun alkupuolelta. Lue lisää kaupungin rakentumisen vaiheista Wanhan Raahen omalta sivulta.
Vinkkejä joulun ajan viettoon löydät sivulta Joulun aikaa Raahen seudulla.

Klikkaa kalenteriluukkua ja lähde mukaan Wanhan Raahen tarinoihin

123456789101112131415161718192021222324

Hyvää joulun aikaa meiltä kaikilta teille kaikille!